Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike ve Tiffany & Co. İş Birliğinin Kazananı

Nike ve Tiffany & Co. İş Birliğinin Kazananı

Özel tasarım bir Nike Air Force One spor ayakkabısıyla Nike ile gerçekleştirdiği ortaklığı duyuran Tiffany & Co., bu iş birliğinden Nike'ye kıyasla daha kârlı çıkacak gibi görünüyor.

23 Ocak’ta arkasındaki Tiffany & Co gümüş etiketiyle birlikte bir çift Nike Air Force One spor ayakkabının görsellerinin sosyal medyada sızdırılmasının ardından mücevher markası Tiffany & Co, 29 Ocak tarihinde sosyal medya hesaplarından markanın kendine özgü Tiffany Blue-Pantone 1837 rengindeki Nike ayakkabı kutusunun görselini paylaşarak yeni iş birliğini duyurmuştu. Sızdırılan görüntülerin bir pazarlama taktiği olup olmadığı henüz belli değil. Ancak bu iş birliğinin kazanımları şüphesiz Tiffany & Co için Nike’den daha fazla olacak.

Nike ve Tiffany & Co iş birliğinin ürünü, bu yıl 40. yılını kutlayan Air Force One’ın siyah renkte süet bir versiyonu. Tasarımıyla heyecan yaratmayan ayakkabı, dışındaki Nike ikonunda ve içinde kullanılan Tiffany mavisinin yanında mücevher markasını yansıtan metalik detaylara sahip. Ayakkabının yanında gümüşten üretilen bir düdük, ayakkabı temizleme fırçası, bağcıklar için dubrae ve çekecek yer alıyor. 7 Mart itibarıyla satışa sunulması beklenen ayakkabıların fiyatının 400 dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Tiffany & Co, Louis Vuitton, Christian Dior gibi markaların bünyesinde yer aldığı LVMH tarafından 2021 yılında satın alındı. O dönem LVMH CEO’su Bernard Arnault, şirketin büyümesini yeniliklerle hızlandıracaklarını belirtmişti. Yeniliklerden kastedilen elbette genç kitleyi yakalamaktı.

Bu nedenle satın alma sonrası Tiffany & Co, “Not your mother’s Tiffany” (Annenizin Tiffany’si değil) sloganıyla tartışma yaratan bir kampanyaya imza attı. Beyonce ve Jay Z‘yi marka yüzü yaparak Z kuşağını değil belki ama Y kuşağını yakalayan; CryptoPunks NFT sahiplerine özel ürettiği tasarım mücevherlerle ise Web3’teki Z kuşağına seslenen markanın Nike ile olan iş birliği, genç tüketicilerle ilişki kurmasını sağlayacak dikkate değer bir adım.

Her ne kadar ayakkabı tasarımı, iki markanın ortaklığı kadar heyecan yaratmasa bile. Öyle ki, iki markanın bir araya geldiğini duyan bazı sanatçılar yapay zekâyı kullanarak Nike ve Tiffany & Co imzalı alternatif tasarımlara imza atmıştı. Ancak ortaklığın sonucunda ortaya çıkan siyah süet spor ayakkabı, yapay zekânın tasarımları yanında hayli mütevazı kaldı.

İş birliğinin detaylarının duyurulmasının üzerinden 24 saat geçmeden NBA’in Instagram hesabından, Tiffany & Co imzalı bir Nike Air Force One giyen LeBron James’in Madison Square Garden’ın altında yürüdüğünü gösteren bir video yayınlandı. Nike 90’lı yıllardan bu yana NBA sahasında. Bu nedenle LeBron’un yürüyüşü Nike’nin marka yöneticileri için yeni bir haber değil. Parkede yeni olan Tiffany & Co ve görünen o ki, bu iş birliği ile Tiffany & Co gençlerin olduğu her masada olmaya çalışacak. Tiffany & Co’yu güçlendiren bu iş birliğinde Nike’nin kazanımları ise şimdilik belirsiz görünüyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

NBA (@nba)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Twitter, Instagram