Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sevda Yazıcı Geleceğe Dönüş Filmindeki Nike Ayakkabıları Ördü

Sevda Yazıcı Geleceğe Dönüş Filmindeki Nike Ayakkabıları Ördü

Sevda Yazıcı, Geleceğe Dönüş filmindeki Nike Air Mag ayakkabıları örgü sanatıyla yeniden yorumladı.

Geleceğe Dönüş filminde, 2015 yılına geldiklerinde Marty McFly’ın ayağındaki harika Nike Air Mag ayakkabıları hatırlayanlarınız vardır. Kendi kendini bağlayan bu boğazlı ayakkabılar, o dönem efsane olmuştu. Hatta Nike, bu efsaneden yola çıkarak 2015’te muhteşem bir pazarlama çalışması yapmıştı. Filmdeki ayakkabıları 2016 yılında satışa çıkarmadan önce bir prototiple hayata geçirmiş ve bir mektup eşliğinde Michael J. Fox’a yollamıştı. Böylece tıpkı filmde olduğu gibi 21 Ekim 2015’te bu ayakkabıların Michael J. Fox’un ayağında olmalarını sağlamıştı. Yalnızca 89 çift olarak üretilen ve 2016’da satışa çıkan bu sınırlı sayıdaki ayakkabıları şu anda ancak binlerce dolar karşılığında edinebilirsiniz. Tabii sahibi satmayı düşünürse. Ancak bir Geleceğe Dönüş tutkunu olarak bu ayakkabıların el yapımı ve sevimli bir versiyonunu isterseniz, örgü sanatçısı Sevda Yazıcı 59 dolara örgü versiyonlarını yaratıyor.

Örgü Nike Air MAG

Sevda Yazıcı, Etsy’de FifthAvenue5 adlı mağazasında Converse ve Nike modellerinde başka pop kültür ikonu örgü ayakkabılar da satıyor. Spor ayakkabılar Yazıcı için özgürlüğün sembolü ve özgürlük de hepimiz için olduğu gibi Yazıcı için de çok önemli. Yazıcıya göre büyükannesi dünyanın en iyi örgü sanatçısı ve Yazıcı da örgü örmeyi ondan öğrenmiş. O yıllarda en büyük hayali spor ayakkabı örebilmekmiş. Artık bu hayali gerçekleştirmiş ve örgü ayakkabıları dünyadan ilgi görüyor.

Ayakkabılardan satın almak için siparişinize dair detayları (ayakkabı numarası vs) ileten bir mesajı Yazıcı’nın Etsy hesabına iletebilirsiniz. Örneğin sevdiceğinizle birlikte çift olarak giymek için ya da çocuklarınız için farklı türde ve boyutlarda siparişler verebilirsiniz.

Sevda Yazıcının çalışmalarını Facebook sayfası üzerinden de takip edebilirsiniz.

Görsel: Etsy/FifthAvenue5