Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Korku Filmi “Ouija” için YouTube Yıldızı Kayıplara Karıştı

Korku Filmi “Ouija” için YouTube Yıldızı Kayıplara Karıştı

Universal Pictures yapımı korku filminin tanıtımı için ARG ile YouTube yıldızı kullanma yöntemleri birleşti.

Adını ruh çağırma aracı “ouija”den alan Universal Pictures yapımı film bir grup arkadaşın en dehşet verici korkularıyla yüzleşmesini konu alıyor. Ortada sıradan bir senaryo örneği varken bunu tanıtımda farklılaştırmanın yolu ise ARG yönteminden geçmiş. 

Bilmeyenler için; açılımı “Alternate Reality Game” olan yöntem, gerçek dünyayı da dahil edip birden fazla ortamda hikaye anlatımı biçimini kullanan etkileşimli ve ağ tabanlı bir anlatı olarak tanımlanabilir. Geçmişte de göze çarpmış olan yöntem Batman serisinden 2008 yapımı The Dark Knight için kullanılmış, Aygül de projeyi beş bölümlük bir derlemeyle titizlikle aktarmıştı. Her ne kadar bahsettiği görsellerin ve projeyle ilgili bağlantıların artık çoğuna erişilemese de arşivlik bir vaka örneği olarak okumak isteyenler derlemeye buralardan (sırasıyla 1 – 2 – 3 – 4 – 5) ulaşabilir.

Geçtiğimiz ay Universal Pictures ve YouTube çoklu kanal ağı Fullscreen iş birliğiyle hazırlanmış Ouija projesi de ARG ve YouTube yıldızıyla içerik oluşturma yöntemlerini bir araya getirdi. 

Buna göre; iki milyondan fazla abonesi olan Kian Lawley bu sefer belli bir içerik üretmiyor tersine YouTube’a video koyma, Snapchat de dahil sosyal medyadaki hareketleri bir anda duruyor. Kısacası dijitalde tamamen ortadan kayboluyor.  

Lawley’in kanalı üzerinden ilk olarak kayıp olduğuna dair aşağıdaki video paylaşılıyor.

Görüldüğü gibi tam korku filmine uygun şekilde görünmeyen bir güç tarafından sürüklenip kaçırılan Kian’ın hikayesi aboneleri milyonları geçmiş diğer YouTube yıldızları JC Caylen ve Our2ndLife (Ricky Dillon) ‘ın paylaşımlarıyla devam etti. İkinci videoda ouija levhasıyla oynadıktan kısa bir süre sonra kaybolan Kian’ı bulabilmek için arkadaşları yine levhadan yararlanıyor ve izleyicilere kayıp çağrısında bulunuyor.

İki haftalık kayıp süreç Kian’ın alttaki şekilde bulunmasıyla sona erdi.

Filmin vizyona girdiği hafta başında sonlanan kayıp hikayesine hayranları #OuijaWhereIsKian etiketiyle dahil oldu. Etikette hareketlilik hala sürerken Fullscreen’in projenin hemen sonrasında sunduğu veriye göre, kayıp videosu 5 milyondan fazla izlenme almış, sosyal medya izlenimi ise 17.3 milyonu geçmiş.

24 Ekim’de vizyona giren filmin fragmanıyla Beyond The Trailer yorumunu ise aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ouija filmi, Snapchat’in de ilk resmi reklamvereni olmuştu, o projeyi de buradan okuyabilirsiniz.