Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
arg dosyası: dark knight – batman // bölüm 3

arg dosyası: dark knight – batman // bölüm 3

Şu anda Gotham şehrinde oylamalar başladı. Hızlanıp bir an önce hikayeyi gerçek zamanlı takip etmek için yanıp tutuşuyorum 🙂

Bölüm 3

Evet geçmişin detaylarındayız yeniden. Bu projenin senaryolarını yazan ve projeyi yönetenlerini ciddi anlamda alınlarından öpmek istiyorum 🙂



Temmuz 2007'deki koşturmacadan sonra bir süre sessizlikten sonra, Ekim 2007 ayında yeniden viral çalışmalara geri dönüyoruz.



Sonuçta ne kazanıyoruz bunu yapıp önce onu belirtiyim…

Yeni bir resim ve Joker'den yeni bir cümle dinliyoruz 🙂


Okumaya üşenenler için buyrun resim:

oki buraya nasıl geldik onu anlatalım…



Whyserious.com adresini en son www.rent-a-clown.com'a yönlendirmede bırakmıştık. Halloween esnasında sitede yanan bir mum animasyonu gördükten sonra mum'un sönmesi ile 31 Ekim tarihi ile sitede yeni bir oyun başlıyor (mum bu arada bir süre boyunca hiç sönmüyor, insanlar deli gibi mum ne durumda diye kontrol ediyor)


Bir masaüstündeyiz… Etrafta bir sürü yapışkanlı bantlar var ve Joker'den bir mektup görüyoruz. Gün ışıyınca yeni işlerin bizi beklediğiniz belirtiyor kısaca mektubunda.

Batman'de 49 lokasyon devri


Joker'in verdiği yeni görev: sitede yer alan kırpılmış kağıtlardaki yerleri tanıyıp, ilgili yere gidip metinlerdeki tarif edilen harfi çekmek. Amerikanın 21 şehrinde 49 lokasyonda yapılan bu oyun aşağıdaki görseller eşliğinde tüm internete dağıldı.

Okuduğum bazı bloglarda bazı şehirlerin yavaş kaldığını ve kendisinin insanları zorladığını bile anlatıyor 🙂 Kullanıcılar ilgili yere gidip harfin resmini çekip Joker'e gönderiyormış ama resimlerde bir upload zımbırtısı görmedim. Dolaştığım bloglarda da bunla ilgili henüz bir bilgi bulamadım. Gönderdiklerini belirtip geçmişler 🙁

Tüm kağıtları görmek isteyenler http://www.whysoserious.com/instructionImages/##.gif şeklinde gif'in yanındaki sayıları değiştirerek görebilirler.

Tüm lokasyonlar nereler diye merak edenler şuraya tıklayabilir…



Ve işte sonuç! Tüm harfler bulunduktan sonra harfler yerlerine yerleştirilmiş olarak ekrana geliyor.


Elde edilen cümle ise şu

The only sensible way to live in this world is without rules



Masanın üzerine tıklandığında da kağıt yanmaya ilk başta belirttiğim resim ve ilgili ses dosyasını dinliyoruz. Resme tıkladığımızda ise; www.rorysdeathkiss.com sitesine gidiyoruz.


22 Ocak 2008 tarihinde Heath Ledger'in (yani Joker'in) gerçek hayatta ölmesi nedeni ile sitede şu anda sağda siyah kurdele yer alıyor.

Ve bir serüven daha bitiyor böylelikle 🙂

www.rorysdeathkiss.com ve sonrasını daha sonra devam edeceğim (şu anda yaklaşık 18 Kasım 2007 civarındayız projede)