Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
365 Günlük Sürreal Fotoğraf Çalışması

365 Günlük Sürreal Fotoğraf Çalışması

Logan Zillmer ev yapımı ışık ekipmanlarıyla bir sene boyunca sürreal fotoğraf üretti.

Kendini denemek ve istikrarı görmek için bireyler kimi zaman farklı yöntemlere başvurabiliyor. Günlük tutmak gibi devamlılık gerektiren konularda ilgi ve motivasyon kadar süreklilik de önemli bir etken haline geliyor. Fotoğrafçılık konusunda ise bu yöntem için 365 Project bulunuyor. Her gün bir fotoğraf çekip bunu siteye yükleyerek bir seneyi farklı bir açı ile muhafaza etmenizi sağlıyor.

Özellikle tumblr gibi kullanıcıların diğer kullanıcılarla kendi alanlarında etkileşime geçebildiği platformlarda ise pek çok farklı 1 senelik bireysel iddia konuları bulunuyor. Bu konular yaratıcılık ve üretkenlik ile ilgili olan her alanda kendini gösteriyor. Logan Zillmer ise kendi iddiasını sürreal fotoğrafçılık üzerine seçiyor ve yayınları için tumblr’ı seçiyor.

Ev yapımı birkaç ışık ekipmanı, sade setler kurgularını ve yaratıcılığını birleştirerek ortaya sürreal bir öykü çıkarıyor. Çektiği fotoğrafları ise Photoshop ile bir araya getirerek eserlerine son halini veriyor. Bu eserleri gerçek üstü olarak tanımlarken de tanımın kökenlerinden uzaklaşmıyor. Hiçbir fotoğrafında bilgisayar ile yaratılmış görseller kullanmıyor. Dijital dünyadan sadece yapbozun parçalarını birleştirmek için destek alıyor.

Kullandığı ekipmanlar arasındaki bir kutu ise en sevdiği parçalar arasında. Bu ekipmanı ve ışığı farklı şekillerde kullanarak mevcut atmosferde farklılıklar yaratabiliyor. Ve her fotoğrafı için en az bir cümle metin yazıyor. Böylece Zillmer’ın bir yılının nasıl geçtiğine de tanık olabiliyoruz.

Görsel; tumblr