Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
arg dosyası: dark knight – batman // bölüm 1

arg dosyası: dark knight – batman // bölüm 1

Uzun süre sessiz kalınca deli gibi dönenlerden biri olarak; Lost Experience ile başlayan ARG dosyamıza bugün Dark Knight – Batman ile devam ettiğimizi ilan ediyorum 🙂

Projeyi hayata geçiren 42 Entertainment.

Proje 2008'de vizona girecek olarak Dark Knight – Batman filminin üretimi esnasında tease edilmesi ve hala devam eden yaklaşık 1 senelik bir kurguyu kapsıyor.

Proje çok kapsamlı olduğundan ve 1 seneye yakın zamandır oynandığından 2'ye – ya da daha çok bölüme – bölüp anlatacağım 🙂

1. BÖLÜM – Dikkat çekme… (geçen senenin haberi olan kısım yani :P)

Nasıl başlıyoruz?
Kullanıcılar filmdeki Gotham şehrinin vatandaşları ve bölge savcısının seçiminde tüm herkesi oy verme rutini ile oyuna başlıyoruz.

Nasıl dahil oluyoruz oyuna?
Büyük şehirlerde Gotham için oy toplamaya çalışan Harvey Dent'i gözümüze kestiriyoruz (şehirde hem oy minibüsleri, hem posterler hem de bloggerlara kitler iletilmiş). Aynı zamanda filmin teaserları da yayına başlıyor ve ana web sitesi zaman zaman başka sitelere dönüşüyor.

Bu arada teaser esnasında kesinlikle filmin adının geçmiyor olması inanılmaz. Şu ana kadar yaptığım projelerde müşteriler logom daha büyük olsun derdindeyken ARG rutininde logo kullanmayan müşterilere sarılmak tebrik etmek istiyorum… Kendine güvenen markalar bakalım biz de ne zaman hayata geçecek.

Evet şimdi adım adım ilerliyoruz.
Teaser döneminde neler yapıldı (çekim döneminde bu teaser yapılıyor bu arada ciddi bir emek var şimdiden belirtmek istiyorum)

1. http://thedarkknight.warnerbros.com adresinde sadece aşağıdaki imaj konulmuş hali ile açıldı (e yakında gelecek haber verelim)

2. Seçimler ile başladı demiştik ve ilk oy toplama çabası ile Harvey Dent ile tanışıyoruz. Harvey Dent posterleri Los Angeles gibi belirli şehirlere dağıtılıyor / asılıyor (17 MAYIS 2007)

2,5. Aynı zamanda http://ibelieveinharveydent.warnerbros.com/ adresi açılıyor. http://thedarkknight.warnerbros.com adresindeki batman ikonuna basınca yine bu adrese yönlendiriliyor.

Kısa bir süre sonra internet sitesi güncelleniyor ve Gotham'ı kurtarmak isteyenlerin email ve telefon numaralarını bırakabilecekleri bir form ekleniyor.
Böylelikle ARG'nin ilk kısmı başlamış ve oyuna katılmış oluyorsunuz. (29 MAYIS 2007)

3. 72 saat içinde bütün posterlerin üzerine joker suratı çiziliyor ve üzerine TOO eklemesi yapılıyor. (17 MAYIS 2007)

4. Kullanıcılar burdan gaza gelip, http://www.ibelieveinharveydenttoo.com adresine koşuyorlar. Sitenin altında email adresinizin istendiği formu dolduruyorsunuz. Adresinizi girdikten sonra emailinize siteden yok edebileceğiniz piksel'in x ve y kordinatları geliyor. Bunu URL'ye yazınca Joker, Heath Ledger'ın yüzü pixel pixel beliriyor – aşağıdaki gibi –

Piksel uygulamalarını daha önce million dolar homepage ve Türkiye'den bana formamı geri ver'de görmüştük  (elma ile armutu karşılaştırdım biliyorum :P)

Her projede hasta olduğum bir şey oluyor. Bu projede ise bu kısım inanılmaz. Bu pikselleri açmak için insanların verdiği uğraşı görsem sanırım ağlardım. Fikir inanılmaz :))))

Denilene göre 1-2 gün içinde pikseller açılmış sitede. WOM ve viral'in dibine  vurulmuş kısacası 🙂

Teaser nasıl bitiyor derseniz; I Believe In Harvey Dent Too adresine bir süre sonra yeniden girdiğinizde sadece basit bir 404 var gibi gelen bir sayfa görüyorsunuz. Sayfaya select all dediğinizde bir sürü HAhah HA görüyorsunuz. Bundan sonra ise yapılacak kopi paste yapıp metinleri text dokümanına atmak, ordan da ha'ları silmek.

Kalan metin: See You In December…

Başka neler yapıldı aynı anda derseniz…
Çizgi roman dükkanlarına girip, tüm dükkanın içine aşağıdaki kartları dağıttıklarını da akleyelim. Kartların üstünde de 'I Believe in Harvey Dent too! Hahahahahah!' yazıyor tabiki 🙂

Bu akşamlık bu kadar 🙂
Yarın devamını anlatacağım -inşallah-

Not: Atladığım yerler varsa teaser yani ilk 2 aylık kısımda lütfen ekleme yapın 🙂

Nerelerden derlendi bu yazı derseniz:
http://batman.wikibruce.com/Beginners_Guide
http://www.arabolge.org/search/node/dark+knight
http://elmaaltshift.blogspot.com/2007/05/harvey-dent.html
http://articles.latimes.com/2008/mar/24/entertainment/et-batmanviral24
Alemsah'ın digitalage yazısı