Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
arg dosyası: dark knight – batman // bölüm 2

arg dosyası: dark knight – batman // bölüm 2

Batman ARG dizimizin ikinci bölümüne hoşgeldiniz 🙂



İlk bölümde yaklaşık 2 aylık teaser dönemini anlatmıştım.

Bilmeyenler ya da kaçıranlar için ilk bölüm için lütfen şuraya tık tıklayınız 🙂



2. BÖLÜM

Bu anlatacağım kısım sadece ve sadece 4 günlük bir kısım – şaka gibi gelecek yapılanları okuyunca – bu 4 günün sonunda ise oyuna katılanlar aşağıdaki resmi (filmle ilgili ilk farklı bir resmi yani) ve teaserını izleme şansına sahip oldular.








Tarih: 26 Temmuz 2007

Teaser projesi ile hayatımıza giren şakacı Joker, Haziran ayında gerçekleşen Comic Con konferansında ziyaretçilere dağıtılan birer dolarda bize merhaba diyor.



Dağıtılan paralarda George Washington'ın yüzüne Joker suratının çizilmiş ve altına 1 dolar yazisi yerine Why so serious? yazısı yazılmış. Tahmin edeceğiniz gibi bu bir web adresi 🙂

 



Whysoserious.com'a girdiğinizde işe alınmak istiyorsanız belli bir saate, San Diego'da belli bir kordinatta olmanızı isteyen Joker makyajlı Uncle Sam ile karşılaşıyorsunuz. Orda olmayanlar içinde birini kiralayın diye de bir de dalga geçiyor kendisi :))

Aslında bunu deme nedeni sitedeki tüm bulmacaların yanıtları için llaki 2 kişi çalışmanız gerektiği. Bir kişi makine başında soruları yanıtlayacak, diğer kişi ilgili yerlere gidip gördüklerini makine basındakine aktaracak şekilde kurgulanmış senaryo.

 

Image:Instructions.jpg

Belirtilen saate site update oluyor.
Sitede gökyüzüne bakmanızı ve size bilginin geleceği yazısı ve altında da bilgi girişi yapılacak bir alan yer alıyor.

kontrol noktası 1

Image:Start.jpg

Uncle Sam'in belirttiği saatte orda olanlar gökyüzünde sayıları okuyorlar (orda olun diye boşuna yazmamış 🙂

Bloglarda buldum, o gün kimse var mı oralarda diye merak edenler için topluluk resimleri de şunlar 🙂

Telefon numarasını aradığınızda silah sesleri eşliğinde zawallı bir adamın konuşmasını  dinliyoruz.

Dinlemek isteyenler için buyrun telefon kaydı.

Kötü kötü espriler yaparken arada sitede yer alan kısma INSIDE JOKE yazmamız gerektiğini bize çıtlatıyor. Gerekli metni sayfaya girinci bir sonraki stebe geçiyoruz.


kontrol noktası 2

Kontrol noktalarında yukarıda belirttiğim gibi dışarda olan kişi için olması gereken yerler google map üzerinde işareti. Oyuncular haritaya göre bir sağa bir sola koşturuyorlar.

Makine başındakinin görevi:

Catherine, Annie, Elizabeth ve Mary Jane'in ortak noktası ile ilgili bulmacayı bulmak ve dışarıdaki oyuncu arkadaşını haritadaki yere göndermek. 4 kişinin ortak olma konusunun cevabı: Jack The Ripper

Bu bulmacadan sonra sayfa yenilenip Joker'in gülücüklerindeki mors kodlarını dileyip çözerek ilerliyoruz (– — ..- -. – . -… .- -. -.- > yani mountebank yanıt)
 



Kontrol noktasına giden kişinin görevi:

Biz bu kodlar ile uğraşırken kontrol noktası 2'ye gönderdiğimiz arkadaşımız gittiği noktada yüzünü  joker gibi boyattırıyor ve boyama esnasında "i feel pretty" diyor. Oyun bittikten sonra whysoserious.com kapanıyor ve yerine bir www.rent-a-clown.com adresine yani bir palyaço sitesine yönlendiriliyoruz – şu an açık – bu stepte yapılan makyajlı oyuncuların resimlerini bu palyoço sitesinde görebilirsiniz.

 


kontrol noktası 3

 

Makine başındakinin görevi:

Mouthbank bilgisi biz girdikten sonra yeni bir kontrol noktasının haritası sayfada beliriyor. Dışardaki arkadaşı oraya gönderirken, Joker biz sıkılmayalım diye hemen bir bulmaca olayına giriyor… Ekranda yer alan CPRAISMSEIOOFN kelimelerinden crime of passion kelimelerini buluyoruz ve ekrana bunu yazıyoruz. Çıkan aşağıdaki yeni ekran için kontrol noktası 3'teki oyuncudan haber bekliyoruz.
 

Kontrol noktasına giden kişinin görevi:

Dışardaki oyuncu ise; resimdeki yere gidip elinde buketi olan adama "Why so serious?" diyor ve adam oyuncuya notlu balon veriyor. Balondaki notta yer alan HEAD GAMES kelimesini ekrana yazıyoruz ve tabiki bitmeyen bulmacalara devam ediyoruz 🙂


kontrol noktası 4

Sırada 4 numaralı kontrol noktasına geliyoruz. 
 

Polis departmanının kağıtlarındaki ilgili lokasyonda kaç tane bar olduğunu soran bu 4. lokasyonun yanıtı ise "74 bars" diyerek geçiyoruz. Açıkçası burda kayboldum ve detayları okumak isteyenler için şu linki veriyim 🙂



kontrol noktası 5






Makine başındakinin görevi:

5. merkeze yoldaki arkadaşlar giderken, yine eski bölümlere gönderme olan bir soru soruluyor. Bunun yanıtını da verince vallandigham diyerek geçiyoruz.





Kontrol noktasına giden kişinin görevi:

Dr Death'in gerçek adını bulması gerekiyor. Yukardaki resmin oraya gidip, sağına soluna iyi bakan biri gaslamp dan haslam kelimesinin duvarda yazdığını görebilirmiş!?!?!?





kontrol noktası 6



Makine başındakinin görevi:
Neyse tuğladaki ismi yazdıktan sonra yeni bir lokasyon ve tabiki arkadaşımız oraya gidene kadar bizi oyalayacak yeni oyun açılıyor. Ekranın ortasında 12 tane kart ve altında da 26 tane kart var. Kartların hepsi alfabedeki bir harfi temsil ediyor. Kodu çözünce ortdaki 8 kartta unforgiven yazdığını buluyoruz ve sayfaya bu bilgiyi giriyoruz.







Kontrol noktasına giden kişinin görevi:

Lokasyonda bulunan kişinin görevi ise, ekrandaki bulmayaca göre baba ve oğul heykelini bulmak ve çocuğun elindeki savaş aletini (:P) yani beyzbol sopasını, makine başındaki arkadaşına söylemek. Bu bölümün yanıtı baseball bat.







kontrol noktası 7





Makine başındakinin görevi:

Ekranda yine harfler ile ilgili bir bulmacaya yanıt verilmesi istenir. Yazıların bize verdiği ipucuna göre ekrandaki alfabede eksik olan haberleri ayırıp, A, C, E, L, N, R, Y ile yeni bir kelime yaratmamız gerekir. Bu harfler ile yaratttığımız larceny kelimesini yazıp bir sonraki aşamaya geçeriz.




Kontrol noktasına giden kişinin görevi:

2. alfabe sorusundan sonra artık son 2 yere gideceğimiz ekranda bilgi olarak kullanıcılara verilir. Ben bile yazarken yoruldum oynayanlar kim bilir ne olmuşlardır 🙂




7. kontrol noktasında küçük bir kızdan kurabiye çalmamız gerekir (kız bizi tanımasın diye isteyemiyoruz.) Böyle anlatınca kulağa çok güzel geliyor ancak bu kadar çok kalabalığın olduğu bir oyunda bu sahnenin nasıl kurgulandığını çok merak ediyorum.


Kurabiyelerin yanındaki Joker notundaki starve kelimesini yazıp sonraki bomba stebine geçiyoruz.



kontrol noktası 8


Bu bölümde her ne kadar 10 snyemiz olduğu gösterilse de bomba 10 snye sonra patlamıyor sadece HA HA HA deyip insanın sinirini bozuyor 🙂

Burda bulacağımız kelime HA HA'nın altındaki yeşil ve kırmızı işaretler. Sayı gibi görünsede aslında onlarda tabiki harfler! Yazmamız gereken kelimeyi yani reaper'ı yazıp sonraki kontrol noktasına ilerliyoruz.

kontrol noktası 9


Artık makine başındakine pek bir şey kalmıyor. burdan sonraki kurguda dışarda olan ekipten birini seçip Joker'in onu kaçırması için göndermeleri gerekiyor. Son stepte istenen son bilgi kaçırılırken oyuncunun hangi minibüs plakası ile açırıldığı. Plaka nosu 2971759 girdikten sonra oyunu tamamlayıp huzur içinde palyaço işine sahip olmuş oluyoruz 🙂

Palyoça olmuşken ilk heyecanımız da ekrandaki minnacık beyaz lekeye basmak ve filmin teaserını ilk izleyenlerden biri olmak 🙂

Bu arada sokaktaki katılımcılara ise Joker maskesi ve şu mektup veriliyor…

Not: Zor bişi böyle yazmak bakın sölüyorum 😛 Sonlara doğru yazının ruhu gitti 🙂 Bir sonraki daha ruhlu geri döneceğim. Daha anlatacak 6 ayı var bu projenin 😀