Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Snapchat’in İlk Reklamı

Snapchat’in İlk Reklamı

Snapchat yeni reklam modeliyle artık sponsorlu snap yayınlayacak.

Amerika’lı reklamverenler bu sene dijital videolara 6 milyar dolar yatırım yaptı. 2018’de ise bu rakamın 12.7 milyar dolara kadar çıkması bekleniyor. Bunu duyan Snapchat ve Foursquare de kendilerine pastadan pay almak için hızlıca yeni stratejiler geliştirdiler.

Daha önce McDonald’s, Taco Bell, Mondalez, General Electric, Heineken gibi markalar uygulamanın kendi fırsatlarından yararlanarak Snapchat üzerinden iletişim yapmışlardı. Ancak bunlar tamamen markaların kendi hesaplarını açarak ücretsiz bir şekilde uyguladıkları bir modeldi.

Uzun zamandır reklamsız bir şekilde kullanılan Snapchat, geçtiğimiz Cumartesi ilk reklamını yayına alarak reklamsız günlerine de son verdi. Universal Pictures’ın Hasbro’nun oyunundan esinlenilerek yaratılan ve yarın (23 Ekim) gösterime girmesi beklenen korku filmi Ouija’nın reklamları Snapchat’te yayınlanmaya başlandı.

Snapchat’in doğasına uygun bir şekilde geliştirilen reklam modelinde, son güncellemeler kısmında markanın ismi “sponsorlu” olduğu belirtilerek yer alıyor. İsme tıklayan kullanıcı ise tıpkı herhangi bir arkadaşının snap’ini görüntülüyormuş gibi markanın içeriğini 20 saniye boyunca görüntüleyebiliyor.

Uygulama bu yeni modeli açıklarken blog sayfasında dürüst bir şekilde “Uygulamanın gerekliliklerini karşılayabilmek için para kazanmamız lazımdı, bu yüzden bu yeni reklam modeliyle birlikte biz de bu alana adımımızı atıyoruz. İlk başta bize bile garip gelse de zamanla alışacağımızdan eminim” diye yazmış.

Pazarlama terimleri dağarcığımıza yeni eklenen snapvertisements aslında tüketicinin reklamı görmesi için o snap’e tıklaması gerekmesi sebebiyle, yeni müşteriler kazanmak isteyen markalar için biraz riskli bir durum gibi görünüyor. Diğer yandan tüketiciyi aktif bir role sokması sebebiyle de avantajlı. Snapchat’in ise hala modelle ilgili netleştirmediği birçok detay varken, modelin hangi fiyatlandırma ile gelir elde edeceği de merak edilen sorular arasında. 

Snapchat’in gençler arasında oldukça yaygın olduğunu hepimiz biliyoruz. Geçtiğimiz Kristal Elma’da da Gençlik İletişim Ajansı Youth Republic oturumunu Snapchat’ten yayınlayarak bu yeni mecranın önemine dikkat çekmişlerdi. Oturumu ise Bigu’da şurada haber yapmıştık. 

Ajans: Thinkmodo