Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kinetik Saat Solstice Zamana Sanat Katıyor

Kinetik Saat Solstice Zamana Sanat Katıyor

Gün boyunca açılıp kapanarak şekil değiştiren kinetik saat Solstice, zamanı insanı rahatlatacak bir şekilde göstermeyi amaçlıyor.

Betonarme guguklu saatler, çağdaş kum saatleri, havada süzülürken zamanı gösteren küre, kirpik saat gibi pek çok şıra dışı saat tasarımına yer verdik şimdiye kadar. Şimdi ise gün boyunca şekil değiştiren kinetik saat Solstice’i keşfetme zamanı.

Solstice saate baktığınızda rahatlamanızı istiyor

Solstice (gün dönümü), Londra merkezli tasarım stüdyosu Animaro‘dan Matt Gilbert tarafından tasarlanan ahşap bir saat. Hem saat hem de evinizin ya da ofisinizin havasını değişirecek kadar dikkat çekici bir dekorasyon nesnesi olan Solstice, gün boyunca farklı görünümlere bürünüyor. Örneğin güneş en yüksek noktada olduğu zaman en geniş formu alana kadar genişliyor ve güneş en düşük seviyeye ulaştığında daralıyor. Bu meditatif hareket için tasarımcı doğadan, özellikle de bir çiçeğin daha fazla güneş ışığı absorbe edebilmek için yapraklarını açmasından ilham almış. Böylelikle her saate baktığında gerilen ve ne kadar koştursa da zamanın akış hızını bir türlü yakalayamayan insanı rahatlatmayı amaçlıyor aslında.

Solstice, güneş saatini selamlıyor

Solstice, tek ibreli olması ve üzerindeki desenleriyle güneş saatini selamlıyor. Böylece insanın geçmişte zamanla olan ilişkisine bir geri dönüş niteliğinde. Dakika veya saniye göstermiyor, yalnızca günün saatini gösteriyor. Bu da daha rahatlatıcı bir görünüm sunma amacının bir parçası. Saat serbestçe hareket eden ahşap eklemlerden yapılmış. Saat ibresi dönerken, ahşap mekanizmayı çeker ve iter. Böylece mekanizma yavaş yavaş açılıp kapanır.

Solstice’de iki farklı döngü ayarı yapabiliyorsunuz. Bir tanesi her 60 saniyede bir dönüşü tamamladığı döngü ve diğeri de 12 saatte bir dönüşü tamamlayan bir döngü. Bu iki döngü modu arasında geçiş yapmak için kullanıcının, saatin alt kısmında bulunan bir sensöre dokunması yeterli oluyor.

Solstice’i şu anda erken siparişle Kickstarter’dan edinmek mümkün. 13 Aralık’a kadar devam edecek olan kampanya çoktan hedeflediği desteği toplamış. Animaro’nun çalışmalarını ise Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Kickstarter