Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kertenkele Bile Bu Lezzete Dayanamaz

Kertenkele Bile Bu Lezzete Dayanamaz

Mega Tuna, konserve ürünlerinin lezzetinin herkes tarafından beğenileceğini GIGIL tarafından hazırlanan absürt bir reklamla duyuruyor.

Filipinler’de bir konserve balık markası olan Mega Tuna ürünlerinin lezzetine çok güvendiği için herkesin bir ısırık almak isteyeceğini savunuyor. Marka, İspanyol usulü konserve çeşidinin ne kadar ağız sulandırıcı olabileceğini ise oldukça tuhaf bir reklam kampanyasıyla gösteriyor.

Mizah yüklü fantastik bir reklam

Daha önceleri RC Cola markası ve Orocan için de tuhaf reklam kampanyalarına imza atan GIGIL kendine has tuhaf yaratıcılığını Mega Tuna için de konuşturuyor. Reklam filmi, İspanyol usulü Mega Tuna konservesini açıp lezzetin tadına bakan kadınla başlıyor. Buraya kadar her şey normal gözüküyor. Ürünün tanıtımı yapılıyor. Ancak odanın içinde bir misafir daha bu lezzete ortak olmak istiyor. Birinin böyle yemek yediğini gördüğünde onu kim kıskanmaz fikrinin arkasından yola çıkan ekip, işi bu noktada sürpriz bir seviyeye çıkarıyor ve kertenkele ile kadının dünyalarını ters düz ediyor. Piyasaya yeni sürülen ürününün ne kadar lezzetli olduğunu bir kertenkelenin bile ona sahip olmak istemesinden anlaşılıyor.

Filipinler’de ton balığı markaları genellikle sağlıklı ve zinde olmayı vurgulayan kampanyalar yaratıyorlar. Bununla birlikte reklamlarında da çoğunlukla ülkenin ünlü isimlerine yer veriyorlar. GIGIL, yaratıcılığındaki bilindik tuhaflığını eksik etmeden hazırladığı reklam ile dikkatleri üzerine çeken bir iş ortaya koymuş oluyor. Geçtiğimiz hafta sonu yüklenen video sadece Mega Tuna’nın Facebook sayfasında şu ana kadar 1,5 milyondan fazla kez görüntülendi ve 32 binden fala beğeni aldı. Bu şekilde düşününce marka amaçladığına ulaşmış gibi görünüyor. Farklı hesapların sosyal medyada da paylaştığı tuhaf reklama Fer Machado da dikkat çekti. Burger King’in global CMO’su da görünüşe göre reklamdan oldukça etkilenmiş.

Müşteri: Mega Tuna
Ajans: GIGIL
Yaratıcı Partnerler: Badong Abesamis, Herbert Hernandez
Yönetici Ortak: Jake Yrastorza
Hesap Yöneticisi: Jim Jimenez
Müşteri Yöneticisi: Nova Novido
Associate Creative Director: Dionie Tañada
Sanat Yönetmeni: JR Bumanglag, Catherine Dizon, Chrislyn Gregorio
Yönetmen: Marius Talampas
Editör: Marky Doromal, Gem Garcia
Renklendirme: Barebones / Aurie Anden
Ses: Vener Ariston

Görsel: YouTube