Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beyin Eriten Rüyalar

Beyin Eriten Rüyalar

Nike, rüyaların anlatıldığı gerçeküstü reklam filmiyle sokak giyim markası Stüssy ile gerçekleştirdiği iş birliğini kutluyor.

Rüyaların tuhaflığı kadar rüyada olanlar hakkında konuşmak ve rüyaları anlatmaya çalışmak da oldukça tuhaf ve esrarengiz bir hava bırakır. Tuhaflıktan kaçınmayan Nike de eğlenceli ve gerçeküstü reklam filmiyle sokak giyim markası Stüssy ile gerçekleştirdiği iş birliğini duyuruyor.

Weird başlıklı kampanyayı Johannesburg ve Cape Town merkezli Massïf prodüksiyon şirketinden Marc Sidelsky yazıyor ve yönetiyor. Nike ve Stüssy iş birliğini duyuran reklam büyüleyici etkisi kadar abartısız bir moda filmi esintisi sunuyor.

Stüssy iş birliği ile hazırlanan koleksiyonun parçaları filmin içine serpiştiriliyor

Film, arkadaşlardan birinin gördüğü tuhaf rüyayı anlatan konuşmasını merkeze alıyor. Farklı sahnelerde ara ara karşımıza çıkan ürünler o kadar göze batmayacak şekilde yerleştiriliyor ki izleyici bir an bile olsun reklam filmi izliyormuş hissine kapılmıyor. Yönetmen Marc Sidelsky, İlgi çekici ve karanlık hikayesiyle bir moda reklamından çok gizemli bir filmi andıran kampanyada ürünleri kusursuz bir şekilde filmin içine yerleştiriyor.

İş birliği kapsamında sadece spor ayakkabılar değil bütün koleksiyon oluşturuluyor. Marc Sidelsky, cesur bir koleksiyon için sıra dışı anlatım tarzını benimsediğini söylüyor. Grafittilerle dolu bir duvarın önünde elinde meşaleyle poz veren klasikleşmiş reklamların aksine farklı bir yaklaşım sergilemek isteyen yönetmen rüyaların zihin eriten tuhaflığının ilginç bir anlatım olabileceğini vurguluyor.

Künye
Müşteri: Nike
Prodüksiyon Şirketi: Massïf
Yönetmen: Marc Sidelsky
Metin Yazarı: Marc Sidelsky

Görsel: YouTube