Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
E-Ticaret Satıcılarına Yalan Makinesi Testi

E-Ticaret Satıcılarına Yalan Makinesi Testi

DubaiStore güvenilir satıcılarla çalıştığını vurgulamak için e-ticaret sitesinde satış yapan markaların yöneticilerini yalan makinesiyle test ediyor.

E-ticaret sitelerinden her gün milyonlarca ürün alınıyor ve teslim ediliyor. Çevrimiçi alışveriş; aksesuardan, kitaba, elektronik ürünlerden seyahate kadar pek çok alanda müşterilerin tercih ettiği bir alışveriş şekli haline geliyor. Pandemi dönemiyle birlikte çevrimiçi alışverişin pazar hacmi genişlerken ürün çeşitliliği de aynı şekilde artış gösteriyor. Ancak güven sorunu müşteriler için her zaman öncelikli bir konu. Yanlış veya sahte ürün teslimatı en fazla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. İstatistiklere göre gönderilen her beş üründen biri sahte çıkıyor.

Müşterilerinize hiç yanlış ya da sahte ürün gönderdiniz mi?

Elektronik, kozmetik, ev eşyaları ve kitaplar gibi farklı alanlarda ürünler sunan çevrimiçi satış sitesi DubaiStore müşterilerin yaşadığı güven sorununa dikkat çekmek ve güvenli alışveriş sunduğunu kanıtlamak için ilginç bir yol seçiyor. DubaiStore üzerinden perakende satış yapan markalardan birkaçının satış temsilcilerini, e-ticaret yöneticilerini ve pazarlama müdürlerini yalan testine sokuyor. Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanlığı tarafından hizmete sokulan e-ticaret sitesi yalnızca güvenilir satışçıları seçtiğini kanıtlamak için en net ve açık yolu tercih ediyor.

Kampanya, Dentsu Aegis Network’un Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki operasyonlarını yürüten Merkle tarafından hazırlanıyor. Reklam filminde yer alan yalan makinesi testi öncelikle basit sorularla başlıyor ve makinenin verdiği sonuçlar inceleniyor. Ardından satış odaklı sorulara geçiliyor. Markalarına ne kadar güven duydukları yöneltilen sorular arasında bulunuyor. Sözleşmelerde yer alan hüküm ve koşullarının tamamını okuyup okumadıkları, müşterilere hiç yanlış ürün gönderip gönderilmediği yöneltilen diğer sorular arasında yer alıyor.

Teste tabi tutulan yöneticiler ve temsilciler rahat başlayan soruların ardından müşterilerini ilgilendiren kritik sorulara da cevap veriyor. DubaiStore reklam filmiyle birlikte müşterilerin internet sitelerinde güvenle alışveriş yapabileceğini vurgulamış oluyor.

 

Künye

Müşteri: DubaiStore
Ajans: Dentsu Aegis Network / Merkle MENA

Görsel: Video