Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Katlanabilir Hafif Kayık

Katlanabilir Hafif Kayık

Oru Kayak tarafından tasarlanan 8 kilogram ağırlığındaki katlanabilir kayık Lake, 1 dakika içinde kullanıma hazır hale geliyor.

Şimdiye kadar portatif, işlevsel ve katlanabilir birçok tasarım ürünü yazdık. Bisiklet ve scooter gibi şehir içi elektrikli mikromobilite araçları bu alanda en çok çeşitliliğe sahip ancak bununla birlikte kahve bardaklarından mobilyalara, drone’lardan baretlere kadar kullanışlı özellikleriyle öne çıkan farklı katlanabilir ürün tasarımları da bulunuyor.

Oru Kayak, 2012 yılından bu yana kayık ya da kano endüstrisinde işlevsel ürünleriyle dikkat çekiyor. Performansı, dayanaklılığı ve kolay kurulumu bir yana kayıklarının taşınmasının kolay olması şirketi diğerlerinden ayıran en büyük özelliği. Daha önceki yıllarda Coast XT modelini yazdığımız Oru Kayak, origamiden ilham alan katlanabilir son tasarımıyla daha az ağırlık ve daha verimli montaj sunuyor.

Lake, 1 dakika içinde kullanıma hazır hale geliyor

Şirketin bir önceki modeli 4 parçaya ayrılarak yine saklama kolaylığı sağlıyordu. Girişimin Kickstarter üzerinden fonladığı son modeli, en hafif katlanabilir kayık olmasının yanı sıra 1-2 dakika içerisinde monte edilip kullanıma hazır hale gelebiliyor.

Geleneksel Japon kağıt katlama sanatı origamiden ilham alan tasarımcılar, Lake isimli bu modelin hızlı bir şekilde kurulması için katlama kıvrımlarının nasıl olması gerektiğini farklı modellemeler üzerinden deniyor. Halihazırda bu alanda bir birikimi de olan Oru Kayak, en hafif kano modelini elde etmek için tüm fazlalıkları elemine ediyor. Girişim, Lake modelini dünyanın en hafif şişme olmayan kanosu olarak pazarlıyor.

8 kilogram ağırlığındaki kayığın taşınması da kolay

Sadece 8 kilogram ağırlığa sahip kayıt iki ana parçaya sahip. Yaklaşık 3 metre uzunluğa ve 80 santimetre genişliğe sahip Lake, 113 kiloya kadar ağırlık taşıyabiliyor. Hafızalı köpükten yapılmış katlanabilir koltuk bölümü dışında Lake, tek parça ve oldukça sade bir ürün. Ayrıca katlanabilir küreğin de bu paketin içinde sığıyor olması taşımayı kolaylaştıran bir başka etken.

UV korumalı çift katmanlı polipropilen levhadan üretilen kayık şirketin bildirdiğine göre kırılmadan 20 bin döngü boyunca kullanılabiliyor. Keskin köşeleri kayığın katlanmasını kolaylaştırırken yolculuk sırasında kişinin kayığı daha rahat kontrol etmesini sağlıyor.

Oru Kayak, bu modelin Bay ST ve Coast XT modellerine kıyasla yeni başlayanlar için daha uygun ve kullanışlı olduğunu belirtiyor. Kickstarter’da fonlanan model henüz süreç bitmiş olmamasına rağmen hedeflenen miktarı oldukça geçmiş ve yaklaşık 2 milyon dolarlık fon toplamış. Kampanya sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Oru Kayak’ın diğer ürünlerine ve özelliklerine internet sitesinden, Instagram ve Twitter hesaplarından ulaşabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Oru Kayak (@orukayak)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Kickstarter, Oru Kayak, YouTube