Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kaligrafi ile Modayı Birleştiren Midjourney Harikaları

Kaligrafi ile Modayı Birleştiren Midjourney Harikaları

İranlı mimari tasarımcı Kaveh Najafian, imza attığı pek çok başarılı mimari projenin ardından Midjourney ile tasarladığı koleksiyonla da dikkatleri çekiyor.

1982 yılında İran’ın başkenti Tahran’da dünyaya gelen Kaveh Najafian, aslında yıllardır Viyana’da yaşayan ve dünyanın pek çok yerinde başarılı projeler yürütmüş bir mimar. Fakat bu çok yönlü tasarımcı son zamanlarda Midjourney kullanarak hazırladığı muhteşem görsellerle, contingency_plans adını verdiği kişisel Instagram hesabını seyirlik bir vitrine dönüştürüyor.

Mimariden Moda Tasarımına Ustaca Geçiş

Her ne kadar başarılı bir mimari tasarımcı olsa da Najafian, yapay zeka araçlarını kullanırken meraklı bir tavır takınmaktan çekinmiyor ve kendi tasarım disiplininin sınırlarını cesurca ihlal ediyor. Daha önceleri Midjourney’de kendi işine paralel olarak Versailles Sarayı’na alternatif ve maksimalist bir dış cephe tasarlayarak bu alanda dikkatleri çeken tasarımcı, daha sonraki dönemlerde dümeni daha çok moda tasarımına kırmış gibi görünüyor. Sanatçı bu deneysel çalışmalarında renklerin, formların ve elbette dokuların sonsuz dünyasını adeta bir oyun alanı gibi kullanıyor.

Özellikle sanatçının son dönem işlerine baktığımızda, kendisinin dünyadaki çeşitli alfabelerin kendine has formlarından esinlendiğini görüyoruz. Dancing Alphabets (Dans Eden Alfabeler) ismini verdiği bu kaligrafi odaklı tasarımlarla son derece feminen bir haute couture koleksiyonu çıkaran Kaveh Najafian, bu işlerinde Midjourney 6.0 ve Magnific AI uygulamalarından yararlanmış.

Özellikle Arap ve Fars alfabelerinin o kendine has akıcı ve kıvrımlı biçimlerini, tasarladığı haute couture parçalara ustalıkla uyarlayan sanatçı bu koleksiyonda, Maya glifleri ve Kore alfabesi gibi farklı karakterdeki alfabelerden de ilham alıyor.

Sanatçının elinden çıkan bu estetik görsellere ait baskı versiyonlarının da yakın zamanda satışa çıkması bekleniyor.

 

Görsel: Instagram