Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Foster + Partners’ın Yaratıcı Endüstri İçin Tasarladığı Hollywood Ofisleri

Foster + Partners’ın Yaratıcı Endüstri İçin Tasarladığı Hollywood Ofisleri

Dünyanın en tanınmış mimarlık stüdyolarından Foster + Partners, Hollywood'da inşa edilmek üzere her katında yeşil alanlar bulunan sarmal bir ofis kulesi tasarladı.

Sunset Bulvarı üzerinde yer alacak ve yaratıcı ofislere ev sahipliği yapacak olan 22 katlı bina projesi, iki dönümlük bir arazi üzerinde 48.770 metrekarelik bir alana yayılıyor. Render’larda binanın çıkıntılı taban plakalarına sahip ve sarmal balkonlu dairesel bir kule olduğu görülüyor. Proje, The Star ismini taşıyor.

Bitkilerle ve cam duvarla kaplı sarmal balkonlar, binanın karakteristik yapısını oluşturuyor. Genişlikleriyle ve ferahlıklarıyla terastan farksız olan balkonlar birden fazla oturma alanını kapsıyor. Cam duvarlardaki kapılar, bu dış oturma alanlarından iç çalışma alanlarına açılıyor.

Üretkenliği artırmayı hedefleyen tasarım

Foster + Partners’ın kurucusu Norman Foster, “Bina boyunca uzanan yeşil sosyal terasları sayesinde şehrin yaratıcı endüstrilerini teşvik edecek ve canlandıracak bu bina; topluluğu ve refahı destekleyen, geleceğin işyerinin bir yansıması.“.

Foster + Partners’ın kıdemli ortağı Patrick Campbell ise terasların “sağlıklı ve son derece üretken” bir çalışma ortamı yaratmak için doğal ışık ve havalandırma sunduğunun altını çiziyor: “Dışarıda çalışma imkanı sunan basamaklı bahçeler, doğal ışık ve havalandırma, Hollywood’un Sunset Bulvarı’nda sağlıklı ve son derece üretken bir çalışma ortamı yaratıyor.”

Binanın zemin katında geniş bir LED video ekranı, restoranlar, topluluk toplanma alanları, bir tiyatro ve bir galeri yer alacak.

Foster + Partners ekibine göre göre proje “Hollywood’un en iyi içerik yaratıcılarının ilgisini çekmeyi amaçlıyor”. Proje onaylanırsa 2026 yılında temel atılacak. 2029 yılında da tamamlanması bekleniyor.

Görsel: Foster + Partners