Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Jean-Michel Basquiat Eserleri Uno Kartlarında

Jean-Michel Basquiat Eserleri Uno Kartlarında

Özel bir UNO serisi hazırlamaya karar veren Mattel, bu serinin ilk bölümünde Jean Michel Basquiat’a yer vererek Jean-Michel Basquiat UNO destesini hazırladı.

Kart destelerinin çağdaş yorumlarla yeniden ele alınması, nefis tasarımların ortaya çıkmasıyla sonuçlanıyor. Barbara Dziadosz’un çağdaş figürlerle süslediği iskambil destesi, Furkan Şener’in tipografik iskambil destesi, Oksal Yeşilok’un iskambil sembollerini baştan yorumladığı Whimsical Playing Arts aklımıza kazınan etkileyici tasarımlar arasındaydı. Mattel’in Jean-Michel Basquiat UNO destesi ise çok sevdiğimiz Basquiat’ın eserlerini uno kart oyununa taşıyor.

Jean-Michel Basquiat UNO

Jean-Michel Basquiat UNO, sınırlı bir süre boyunca satışta olacak

Öncelikle bilmeyenler ya da unutanlar için uno kart oyununun ne olduğundan biraz bahsedelim. 2-10 oyuncu ile oynanabilen bu oyun, renk ve sayıların eşleştirilmesi üzerine kurulu. Oyunun amacı eldeki kartları herkesten önce bitirmek. Uno destelerinde toplam 108 kart bulunuyor. 4 farklı renkte (sarı, mavi, yeşil, kırmızı) olan kartlarda 0’dan 9’a kadar rakamlar yer alıyor. Destede bu kartların yanı sıra reverse, skip ve draw gibi özel kartlar da bulunuyor. Mattel yıllardır klasik UNO kartları üretiyor. “UNO Artiste Series” adı altında özel bir UNO serisi hazırlamaya karar veren marka, bu serinin ilk sanatçısı olarak Jean Michel Basquiat’ı seçmiş.

 

Her bir kartın üzerinde sanatçının eserlerinden kesitler yer alıyor. Kartlar birinci sınıf linen kağıda basılmış. Klasik uno destelerindeki renk ve rakam eşleştirmelerinin yanı sıra bu destede Basquiat eserleri de eşleştirilebiliyor. Ayrıca dördü bir araya geldiğinde Basquiat resmine dönüşen çift taraflı kartlar da bonus olarak desteye eklenmiş. Jean-Michel Basquiat UNO, sınırlı bir süre boyunca Macy’s üzerinde – Türkiye’den sipariş verilemiyor- satışta olacak.

Jean-Michel Basquiat UNO

Jean-Michel Basquiat UNO


Görsel: Highsnobiety
Manşet görseli düzenlenmiştir.