Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İki Adam, Bir İstakoz ve Bir Süpermarket

İki Adam, Bir İstakoz ve Bir Süpermarket

Fransız süpermarket zinciri Système U; Noel'i tek başına geçirecek bir yaşlı adamın hikayesini yalnızlık odaklı, hüzün dolu bir anlatım yerine yardımlaşma ve şefkatin değerini vurgulayan eğlenceli bir filmle anlatıyor.

Fransız market zinciri Intermarché, Noel sezonunu tatlı mı tatlı bir filmle kutlamıştı. Şimdi yine Fransız bir başka süpermarket zinciri olan Système U, aynı konuya bambaşka bir yerden bakan, yer yer komik, yer yer ise hüzünlü bir filmle karşımızda.

U olarak bilinen süpermarket kooperatifi Système U; sadece yılbaşı döneminde değil, tüm yıl boyunca müşterilerine gösterdiği özen ve ilginin altını çiziyor. Bu nedenle TBWA\Paris yaratılan Noel filmi de aynı ilgi üzerine gidiyor ve sadece sevdiklerimize değil; birbirimize şefkat göstermenin ne kadar değerli olduğunu anlatıyor.

Film, süpermarketin kapanmasına yakın hala alışverişini bitirememiş olan Monsieur Vanier ile açılıyor. Yaşlı, tonton bir amca bu Monsieur Vanier. Süpermarket görevlisi ona mağazanın kapanmak üzere olduğunu söylüyor, kasa önündeki sohbetlerinde Vanier’nin oğlunun bu Noel’de gelmeyeceğini öğreniyoruz. Bu noktada kendimizi ağlama hazırlıyoruz tabii, bu tatlı yaşlı adam ve yalnızlık üzerine bir film izleyeceğimizi düşünüyoruz doğal olarak. Ama öyle olmuyor, yerine tatlı bir destek hikayesi görüyoruz.

Süpermarkette Geçirilen Eğlenceli Anlar

Film, amcamız ile süpermarket görevlisinin kapıya gitmeleri ve kapıyı kilitli bulmalarıyla farklı bir yöne gidiyor. Süpermarket görevlisi anahtarları almak için ofisine gitmelerini öneriyor ama orası da kilitli. Dolayısıyla ikili markette mahsur kalıyor ve bunun üzerine keyiflerine bakmaya karar veriyorlar. Süpermarketteki ürünlerin hiç de rahatsız etmeden bol bol sergilendiği bu sekansta, iki adamı yılbaşı ağacı süsleyip marketteki ürünlerle sofra kurarken görüyoruz. Hatta akvaryumdan çıkardıkları istakozu da yemekten vazgeçip sofraya davet ediyorlar. Üçü güzel bir yemek yiyip markette koşturup oyunlar oynuyor, gülüyor, eğleniyor.

 yalnızlık_systeme-u_tbwa-paris_christmas_fransa_bigumigu  yalnızlık_systeme-u_tbwa-paris_christmas_fransa_bigumigu  yalnızlık_systeme-u_tbwa-paris_christmas_fransa_bigumigu  yalnızlık_systeme-u_tbwa-paris_christmas_fransa_bigumigu

Eğlenceli Bir Yolla Hüzünlü Bir Konu

Tüm eğlence bittikten sonra market görevlisi elini cebine atıyor, bir de ne görsün! Meğer ofis anahtarları başından beri cebindeymiş. İki adam nihayet dışarı çıkıyor, “yalnız iyi güldük ha!” gibi sözlerle vedalaşıp karlar altındaki otomobillerine binerek yollarına gidiyor.

Film; özünde hüzünlü bir noktadan hareket ediyor tabii, yaşlı adamın yalnızlığı aslında konu. Ama anlatılan hikaye bu değil; hikaye başka birinin derdiyle ilgilenip ona iyi gelecek bir destek sunmakla, bir el uzatmakla ilgili. Süpermarket görevlisi, amcanın yalnız olduğunu duyunca özellikle mi anahtarları bulamıyormuş gibi yaptı, yoksa tüm bunlar bir dalgınlığın yarattığı hoş bir tesadüf mü, burası yorumunuza kalıyor, film bu soruyu net bir şekilde yanıtlamıyor. Benim oyum özellikle olduğu yönünde ama yine de nereden bakarsanız bakın, sıcak bir sohbetin, geçirilen güzel anların başkalarının hayatında yaratabileceği anlamı göstermesi açısından güçlü bir film.

Künye:
Reklamveren: Système U
Reklam Ajansı:  TBWA\Paris
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Marchal, Faustin Claverie
TV Sorumlusu: Maxime Boiron
TV Yapımcısı: Amer Zoghbi
Müşteri İlişkileri: Luc Bourgery, Philippe Senejoux, Delphine Abou, Eva Mellul
Yapım Şirketi: Insurrection
Yönetmen: Vincent Lobelle
Ses Yapım: TBWA\Else
Müzik ve Ses Sorumlusu: Olivier Lefebvre
Müzik ve Ses: Ferdinand Huet, Thomas Jacquet, Eliot Just
Müzik: “Prisoner” – Har Mar Superstar
Medya: My Media

Görsel: YouTube