Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Harry Potter’daki Adamotu, LEGO Seti Oldu

Harry Potter’daki Adamotu, LEGO Seti Oldu

Harry Potter’ın Adamotu (Mandrake) karakteri 1 Haziran’da LEGO tutkunlarıyla buluşuyor.

Harry Potter Adamotu seti, 10 yaş ve üzeri Harry Potter hayranları için tasarlanan 579 parçalık bir ürün. Çığlık atan bitkiye dair yapılmış ilk LEGO figürü olan bu set, Bitkibilim dersinin meşhur çığlık atan adamotu karakterini hem sihirli bir hediye hem de dekoratif bir ev eşyası olarak gerçek dünyaya taşıyor.

Set 1 Haziran’da piyasaya sürülecek ancak şimdiden ön siparişe açılmış durumda. LEGO Türkiye’de de ürün sayfası oluşturulmuş.

 

Genç büyücüler için LEGO Adamotu

Sette, Harry Potter’daki gerçek boyutuna yakın hareketli bir Adamotu ve bir de bloklarla inşa edilmesi gereken bir saksı yer alıyor. Figürü filmde olduğu gibi saksısına koyup çıkarabiliyorsunuz. Saksıdan çıkarıp göğsüne bastırdığınızda ağzı ve kolları yukarı doğru hareket ederek çığlık atıyormuş gibi bir görünüme bürünüyor. Figürün yüksekliği 27 cm.

Bu fantastik bitkinin şimdiye kadar gördüklerim arasında en iyi şekilde LEGO’laştırılmış karakterlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Bitki amorf yapısına rağmen, hem gövdesiyle hem de yapraklarıyla LEGO setinde çok başarılı bir şekilde tasvir edilmiş.

Set LEGO’nun oldukça geniş olan Harry Potter serinin bir parçası. Seti inşa ederken LEGO Builder uygulamasındaki 3 boyutlu dijital versiyonunu yakınlaştırıp döndürerek kılavuz olarak kullanmak mümkün.

Harry Potter’daki bitkibilim dersini hatırlamak isteyenler aşağıdaki videoyla nostalji yapabilir.

Bilenler bilir, Harry Potter’daki adamotu, aslında gerçek adamotu bitkisinin fantastik bir yorumu. İlginçtir ki söküldüğünde insanı sağır ettiğine dair rivayetler Anadolu’da da yaygın. Açık Radyo’daki şu içerik, bu konuda oldukça bilgilendirici.

Görsel: LEGO