Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Greenpeace’ten Plastik Atık Konusunu Düşündürecek Kampanya

Greenpeace’ten Plastik Atık Konusunu Düşündürecek Kampanya

Greenpeace Canada'nın ilanları, sudaki hayvanların plastik pipetlerden ne kadar zarar görebileceğini olduğunu gösteriyor.

Plastik pipetleri yasaklama yarışı ciddi bir şekilde devam ediyor. Birçok ülke plastik kullanımını azaltmak adına kurallar arıyorlar. Bazıları kişileri ödüllendirmeden bazıları da cezalandırmadan faydalanıyor bu kuralları oturtmada. Markalar da bu konuda dikkate değer şeyler yapıyorlar. Starbucks geçtiğimiz günlerde plastik pipetleri bırakacağını duyurdu. Burger King İngiltere, biyolojik olarak ayrıştırılabilir ve geri dönüştürülebilir pipet kullanacağını duyurdu. Bunun yanında pek çok tasarımcı buna yönelik farklı çözümler arıyor. Plastik pipet yerine yosundan üretilen yenebilir alternatiflerambalaj plastiğini azaltan tasarımlariçindeki su bitince yok olan şişe gibi pek çok sürdürülebilirlik odaklı fikir görüyoruz.

Greenpeace de konu çevre ve bilinçlenme olunca tabii ki konuları dikkat çekici bir şekilde işlemekten geri kalmıyor. Greenpeace Canada’nın ortaya çıkardığı çarpıcı reklam serisi, sudaki hayvanların plastik pipetlerden ne kadar zarar görebileceğini olduğunu gösteriyor. Toronto’daki Rethink ajansı tarafından yaratılan reklamlar, yutulması zor olsa da, işletmelerin pipet kullanımını yeniden gözden geçirmeleri için tasarlandı. Sonuçta insanlar yutmayabilir ama hayvanların canına mal olabilir.

Düşünerek Kullanalım, Düşünerek Yaşayalım

Bir balık, kaplumbağa ve kuştan oluşan poster serisinde hayvanlar buzlu bir içecek bardağının içerisindeler. Kullanılan pipetse hayvanların ağızlarından çıkıyor. İlanın altındaysa “Hayatı okyanuslarımızdan emmeyin” yazıyor.

Her ne kadar kampanya, pipetleri zararlı olarak ayırsa da Greenpeace Canada, kapaklar ve bardaklar da dahil olmak üzere genel olarak atılan plastiklerin kötü etkilerine dikkat çekmeyi hedefliyor. Okyanuslardaki plastik kirlilikleri bir süredir markaların dikkat çekmeyi hedeflediği konulardan. Cannes Lions 2018’de Grand Prix kazanan Trash Isles da bu konuda güzel bir işti mesela.

Künye:

Ajans: Rethink, Toronto
Yaratıcı Yönetmen / Sanat Yönetmeni: Joel Holtby
Yaratıcı Yönetmen / Reklam Yazarı: Mike Dubrick
Yaratıcı Yönetmen: Aaron Starkman
Fotoğrafçı: Instill Image Co.
Hesap Yöneticileri: Caleb Goodman, Laura Cavalcanti
Baskı Yapımcısı: Narine Artinian
Stratejist: Hannah Newport

Görsel: Ads of the World