Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plastik Atıklarla Kirlenen Okyanus Sahilleri, Şehirlilerden Yardım Eli Bekliyor

Plastik Atıklarla Kirlenen Okyanus Sahilleri, Şehirlilerden Yardım Eli Bekliyor

Sörfçüler Vakfı’nın hazırladığı kampanya şehirlileri, tüketim alışkanlıklarını değiştirerek okyanus sahillerine yardım eli uzatmaya davet ediyor.

Surfrider Foundation (Sörfçüler Vakfı) tarafından hazırlanan The Beach Wanted (Plaj Aranıyor) kampanyası, sahilleri kaplayan plastik çöpleri, asıl sorumlusu şehirlilerle buluşturuyor.

5-10 sene öncesine kadar, senede bir organize plaj temizliği operasyonlarıyla kirliliğin önüne geçilebiliyordu. Ancak her geçen gün büyüyen tüketimin sonucu olarak artık, atıkları toplamaya can dayanmıyor. Tek yol atık üretimini sınırlamak.

Y&R Paris imzalı kampanya, çöpün esas sahipleri “Şehirli Tüketicileri” atık üretimlerini kısmaya, satın alma tercihlerinde atık yönetimini göz önünde bulundurmaya çağırıyor.

Kampanya için Paris’in orta yerinde bir duvara uzuun bir sahil görünümünde devasa bir poster asılmış. Üzerinde ise bir yardım çağrısı var: Okyanusa yardım eli uzatın.

Duvar üzerinde boylu boyunca uzanan posterin altında ise plastik çöp görsellerinden oluşan, kopartılabilir kağıt sayfalar yer alıyor. Posterin önünden geçen insanlardan ise bu sahildeki “çöpleri” toplamaları bekleniyor. Yerinden koparılan çöplerin arka yüzlerinde ise bilgilendirme bulunuyor.

Kampanya, her yıl rüzgarlarla, akıntıyla ya da diğer çevresel etkenlerle sahillere ulaşan plastik atıkları toplayarak temizlemenin dışında, tüketim alışkanlıklarını değiştirerek bu soruna kalıcı bir çözüm bulmayı hedefliyor.

Künye:

Reklam Ajansı: Y&R, Paris
Yaratıcı Yönetmen: Pierrette Diaz
Sanat Yönetmeni: Eric Esculier
Baskı Yapım: The Shop

Görsel; Youtube