Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bahamalarda Plastik Kirliliğine Karşı Çocuklarla Yaz Kampı

Bahamalarda Plastik Kirliliğine Karşı Çocuklarla Yaz Kampı

Okyanusları kirleten plastikler üzerine çalışan 5 Gyres, Bahamalardaki çocuklarla birlikte çevre ve Dünya için harika bir yaz geçirdi.

İnsanlık olarak bu Dünya’ya çeşitli yollarla zarar verdik, veriyoruz. Teknolojik atıklarımız Dünya’nın bazı noktalarını post apokaliptik vahalara dönüştürüyor. Plastik atıklarımız yıllarca yok olmayarak bir insan ömründen uzun bir süre Dünya’da kalıyor. Plastik şişeler geri dönüştürülerek sallanan sandalye veya okyanus atıklarıyla Adidas ayakkabı gibi tasarımlar yapılsa da Dünya’daki kirlilik bundan çok daha fazla.

Hayata ve Dünya’ya hala umutla bakabilen insanlar ise bu değişimin öncüsü olacak. Plastik atıklar ve okyanus kirliliği gibi konularda faaliyet gösteren 5 Gyres, Bahamalardaki çocuklarla bir araya gelerek yaratıcılık ve sosyal bilinç eşliğinde bir yaz kampı geçirdi. Denizdeki plastik atıkları toplayan çocuklar, bunlardan kaykay, sanat yerleştirmesi gibi çalışmalar yaptı. Deniz canlılarının plastik atıklara nasıl yaklaştığını ve yaşadığı zorlukları da öğrenerek sosyal etki açığa çıkardılar.

Birçok insan Dünya’nın düzelmesi için geri dönülemeyecek bir noktada olduğunu düşünerek hiçbir şey yapmasa da bu çocuklar değişimin katlanarak artacağını ve daha güzel bir Dünya’nın mümkün olduğunu gönülden savunuyor.

Dünya’daki plastik atıkların azalması için bireysel olarak birkaç alışkanlığı değiştirerek büyük fark yaratabilirsiniz. Plastik poşet kullanmak yerine alışverişe bez torba ile gitmek, pet şişede su almak yerine matara taşımak ve pipet kullanmaktan vazgeçmek. Sadece bunlar bile Dünya’nın biraz daha rahat almasını sağlayabilir.

Görsel; Vimeo