Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ghibli Park’ın İçinden İlk Fotoğraflar

Ghibli Park’ın İçinden İlk Fotoğraflar

1 Kasım'da açılacak olan Ghibli Park'ın içinden ilk yakın çekim fotoğraflar paylaşıldı.

Studio Ghibli’nin merakla beklenen tema parkı için geri sayım başladı. Yıllardır hazırlıkları süren ve Aichi’de inşa edilen Ghibli Park, 1 Kasım 2022’de açılacak. Bu süreçte, mekana dair ipuçları sunan çeşitli görsel materyaller paylaşılarak hayranların heyecanı pekiştirildi. Örneğin 2018 yılında parkın konsept çizimlerini paylaşılmıştı. Dün yayınlanan basın bülteniyle birlikte Ghibli Park’ın “içinden” ilk fotoğraflar da dünyayla paylaşılmış oldu.

ghibli park

Bu arada Ghibli Park için bilet satışlarının da başlamış olduğunu belirteyim. Geçen ay bir başka basın bülteniyle satışların başladığı duyurulmuştu. Bu duyuruyla birlikte parktaki yapıların dış cephelerini gösteren bazı fotoğraflar paylaşılmıştı.

Ghibli Park’ın ana bölgesi olan Ghibli’s Grand Warehouse’daki perde aralandı

Studio Ghibli, yakın çekim iç mekan fotoğraflarıyla parkın ana bölgesi olan Ghibli’s Grand Warehouse’daki perdeyi araladı. Bu bölge, Komşum Totoro, Ruhların Kaçışı ve Rüzgar Yükseliyor gibi en popüler animasyonları konu alıyor. Ziyaretçileri tek bir kapalı alanda; mağazalar, sergiler ve bir de kafe eşliğinde ağırlamaya hazırlanıyor.

Studio Ghibli karakterlerinin üç boyutlu modelleri, en dikkat çekici unsurlardan. Bir diğer önemli cazibe merkezi ise Cinema Orion. Bu 170 kişilik sinema salonunda, daha önce sadece Tokyo’daki Ghibli Müzesi’nde gösterilmiş 10 özel kısa animasyon filmi gösterilecek. Bu animasyonları izleyen hayranlar Spirited Away’in No Face karakterine tren yolculuğunda eşlik edebilecek ve cadı Yubaba ile aynı mekanda bulunma deneyimini yaşayabilecek.Çocuk ziyaretçiler için mekan biraz daha keyifli. Çocuklar, komşum Totoro karakterinin bir oyun odasında sergilenen peluş Kedi Otobüsüne binebilecek.

ghibli park

Cadılar Vadisi ve Mononoke Köyü gibi diğer merakla beklenen bölümlerin lansmanı ise daha sonra yapılacak.

Aichi Valisi Hideaki Omura, Kyodo News’e yaptığı bir açıklamada Ghibli’s Grand Warehouse’un ziyaretçilere iki ila üç saat süren aralıksız eğlence sunacağını açıklamış. Her bölge için ayrı giriş bileti almak gerekiyor. Yeni biletler her ayın 10’unda çekilişle satışa sunulacak. Bu arada parkın şimdilik sadece Japon ziyaretçilere açık olduğunu da ekleyeyim.

Görsel: Studio Ghibli


Bigumigu Yazarı
| GENEL