Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evcil Hayvanlar için Akıllı Su Pınarı

Evcil Hayvanlar için Akıllı Su Pınarı

Rice Mak'in tasarladığı TailTalk, evcil hayvanların sağlığını içme suyu miktarı üzerinden takip etmeyi ve içme suyunu her zaman temiz tutmayı sağlıyor.

Hayatı paylaştığımız tüylü dostlarımız için en önemli sorumluluğumuz onların sağlıklı olmasını sağlamak. Konuşamadıkları için de çeşitli yöntemlerle onların sağlık durumunu takip etmemiz gerekiyor. Neyse ki bu arada teknoloji hem onların sağlığını takip edebilmeyi hem de koruyabilmeyi kolaylaştıran çeşitli çözümlerle çıkageliyor. Kedilere antrenörlük yaparak onların hareketsiz kalmasını önleyen bir egzersiz çarkı olarak Little Cat, bu yeniliklere güzel bir örnekti. Akıllı su pınarı TailTalk ise tüylü dostlarımızın içme suyu üzerinden sağlık takibi yapıyor.

TailTalk: Evcil Hayvanlar için Akıllı Su Pınarı

Tıpkı insanlarda olduğu gibi evcil hayvanlarda da alınan su miktarı sağlıkla yakından ilgili. Onların içme suyu hacmindeki değişimler sağlık durumlarıyla ve geçirmekte oldukları hastalıklarla ilgili önemli veriler sunabiliyor. Çinli endüstriyel tasarımcı Rice Mak, TailTalk’u bu değişimi takip etmek ve sorun varsa gecikmeden onlara yardımcı olabilmek için tasarlanmış.

Elbette içilen su miktarının yanı sıra, içme suyu kalitesi de her canlının sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahip. Su kalitesini yitirdiyse tüylü dostlarımızın minik bedenlerinde özellikle de idrar yollarında ciddi sorunlara yol açabiliyor. Rice Mak’e göre evcil hayvanlar için tasarlanan standart su pınarları ve su kapları; içme suyunda aşırı metal iyon birikimine, tüy tortusu birikimine ve diğer problemlere karşı korunaklı değil. Bu nedenle tasarımcı çok daha sağlıklı bir alternatif üretmek istemiş.

TailTalk: Evcil Hayvanlar için Akıllı Su Pınarı

Su miktarını izleyen ve suyu arıtan akıllı sistem

TailTalk, yerleşik bir ağırlık sensörüyle donatılmış. Bu sensör sayesinde insanlar kalan su hacmi göstergesinden TailTalk’a ne zaman su ekleyemeleri gerektiğini görebilirler. Yine sensör sayesinde hayvan tarafından tüketilen su miktarı görülebilir ve onun sağlığı gerçek zamanlı bir şekilde takip edilebilir.

4 katmanlı filtre

TailTalk sürekli sirkülasyon yaratan filtreli ve arıtmalı sistemiyle, haznede tortu veya sert su birikimine izin vermiyor. 4 farklı filtre katmanı sayesinde suyu büyük partiküllerden, klordan, mikroorganizmalardan ve metal iyonlarından arındırıyor. Gerektiğinde de hayvan sahibine filtrenin değişmesi gerektiğini hatırlatıyor.

TailTalk: Evcil Hayvanlar için Akıllı Su Pınarı

TailTalk: Evcil Hayvanlar için Akıllı Su Pınarı

Görsel: Behance