Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Euclid ile Yemeğe Sevgi Değil Matematik Katın

Euclid ile Yemeğe Sevgi Değil Matematik Katın

Hata payı azaltılmış yeni ölçü kapı Euclid ile yemekler artık kararında.

Tarife ve ölçüye uygun yemek yapıyorsunuz ama yine de bir hata var değil mi? O zaman bizim de size bir haberimiz var. Joshua Redstone’un tasarımı Euclid, size hata payı daha az yemek yapmayı vaad ediyor.

Sorun Sizde Değil Ölçüde, Daha Doğrusu Ölçüm Kabında 

Eski mühendis Joshua Redstone bu konuya 4 yıl önce kafa yormaya başlar ve ölçüm kaplarının %20’ye kadar hatalı olduğunu fark eder. Redstone, %8’den %20’ye doğru artan bu hataların, kapların düz bir şekilde inmesinden dolayı olduğunu mühendis gözüyle görür. Yıllarca Google ve Facebook’ta çalışan bir mühendis olmasının da getirisiyle, Redstone kendine uğraşabileceği bir matematik iddiası çıkarır ve sonuç, Euclid tasarlanır.

Adını Antik Yunanlı matematikçi, “Geometrinin Babası” Öklid’den alan ölçüm kabı, sadece ismiyle matematikçiye gönderme yapmıyor. Kickstarter’da fona açılan yeni ölçüm kabı Euclid, matematiksel olarak tasarlanan konik şekliyle tüm ölçülerde aynı hata payını yakalıyor. Bu da toplamda %60 başarı demek. Redstone bu konuyu “Euclid’in şekli az ya da çok ölçtüğünüz yüzey alanının hacmine oranını koruyor ve bu nedenle ekstra hacim ile istenilen hacim arasındaki oran değişmiyor” diye açıklıyor.

Ürünün yüzey alanının hacme oranı, ölçülen her miktarda aynı kalır.

Euclid’in ilk prototipini geliştirmek için bir yıl, imalat detaylarını dikkatlice incelemek için iki yıl uğraşılmış ve tasarımında geçerli olan matematiğin hesaplaması ise dört ay sürmüş. Kickstarter’da şimdiden hedeflediği 30 bin doları geçen ürünün ekibi ve Redstone, Euclid’in bu durumundan çok memnun. Euclid ölçüm kabı 18 gün daha Kickstarter üzerinden fonlanabilecek.  Ürün 2018’de Redstone’un şirketi Equatine Labs üzerinden satışa çıkartılacak. Daha önceleri size yemek alanında Fittbo gibi ürünlerden bahsetmiştik ama Euclid birçoğumuzun mutfağında kendine yer bulacak gibi. 

Euclid, kullanıcıya hassas ve mükemmel ölçümler vermek için matematiği kullanıyor.

Euclid, 28 Ekim’e kadar Kickstarter üzerinden fonlanmaya devam edecek.

Görsel: Kickstarter