Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Efsane Dijital Ajans 360i Kendi Formülünü Yaratıyor

Efsane Dijital Ajans 360i Kendi Formülünü Yaratıyor

Oreo'nun ses getiren işleriyle de bilinen 360i kendine has Klout skoru benzeri bir sistem geliştiriyor.

Özellikle dijital ajansların gündemidir yayılma potansiyeli yüksek (viral) içerik yaratabilmek. Markalar hep aynı brief’le gelir; “Viral video istiyoruz.”
Peki nedir bu yayılma potansiyeli yüksek içerik? Bazı ajanslar bunun yanıtını diğerlerinden daha iyi bilir, en azından daha iyi başarır. 360i de son yıllarda kendini hemen hemen tüm işleriyle ispatlamış, Oreo’nun da ses getiren işlerinden tanıyabileceğiniz New Yorklu dijital reklam ajansı.
Örneğin tüm ajansların içerik üretmek için yarış yaptığı Super Bowl gecesinde ‘Dunk in the Dark‘ gibiyıldız olan işin de yaratıcı ajansı 360i. Bu proje doğru zamanda doğru yerde olmanın önemini, marka tarafının önemli bir etkinlik gecesinde ajansta olması ve işi anında onaylamasıyla göstermişti.
Buradan da Oreo’nun henüz yeni açıkladıklari bu başarılı işler arkasındaki stratejik formüllerinin haberini okuyabilirsiniz.
Şimdi de 360i bu başarılarını bir adım ileriye taşıyarak internette viral olmanın formülünü yaratıyor. Bu formülün arkasında internette etkileme potansiyeli büyük (influential) insanlar var.
Geçtiğimiz aylar boyunca 360i, 10.000den fazla blogger, gazeteci, Pinterest ünlüleri (pinfluencer) ve Youtube yıldızları belirledi ve büyük bir sanal topluluk yarattı bağlantısı olan. Önemli bir etkinlik olduğunda da ajans, bu insanlardan oluşan dijital haritasından müşterisi olan markalar için bir ‘konuşma’ yaratmasını isteyebilecek. Özetle; bu onlara hız, ulaşım/etki alanı ve otorite/güç getirecek.
Bu sistemi ‘inlfuencer tracking technology‘ ismiyle adlandırabiliriz. Ajans Outlook’a entegre ve CRM şirketi Salesforce yazılımına sahip bir teknoloji tasarlamalarını istemiş kendi içindeki geliştiricilerden. Şu an 360i’in bünyesinde 14 adet ‘influence monitors‘ var ve belirli konularda uzman, niş kitleden ana akım kitleye ulaşabilecek dijital etki alanına sahip kişileri sistemden sürekli sorgulayabiliyorlar, bu sisteme yalnızca bu 14 kişi erişebiliyor. Bu sistemden aldıkları verilere göre ajans, müşterilerinin ürünlerinin pazarlama stratejisiyle örtüşebilecekleri projelerinde kullanabiliyor.
Örneğin; ajans Oxygen’in ‘Best Ink’ dijital kampanyası için bu veritabanını kullanarak iki kolunda da dövme olan anne bloggerlar saptamış. Veri tabanında şu an hamile olanların doğuracağı gün bilgisi dahi mevcut.
360i’in Influencer Marketing departmanının direktör yardımcısı Rebecca McCuiston, ünlü olmayan birinden gelen içeriğin, diğer kişiler için daha değişik ve organik geldiğini söylüyor. Bu kitle bir proje, kendisinin özellikle isteyeceği bir şey olmadan bir markanın projesi için çalışmayacak kitle. Burada da ‘social influencer’ ile ‘social advocate‘in farkını masaya yatıran SXSW oturumu haberini okumanızı öneririm.
Ajans başkanı Sarah Hofstetter’in söylediğine göre ajans, şimdiden müşterilerine ‘influencer network technology‘ isimli yarattıkları bu sistemin, onlara sosyal yayılmayı takip etmekle zaman kaybetmek yerine, gerçekten hedef kitleye ulaşma konusunda zaman kazandıracağını anlatmaya başlamış bile.