Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklam Ajansları Dondurma Olursa

Reklam Ajansları Dondurma Olursa

İki öğrenci, ünlü reklam ajansları dondurma olsaydı tatları ve ambalajları nasıl olurdu diye merak etmiş ve Agency Scoops projesi hayata geçmiş.

New York’taki Miami Ad School öğrencilerinden Aditya Hariharan ve Joshua Namdar’ın hayata geçirdiği projede, ünlü reklam ajansları kutu kutu dondurmalara dönüşüyor. Ajansların en bilindik işlerinden yola çıkılarak hazırlanan tasarımlar, Hariharan ve Namdar’a bu yaz kolayca birer staj bulduracak kadar eğlenceli ve ince düşünülmüş.

360i reklam ajansının, Oreo ve Oscar Mayer’e gönderme yapan çikolatalı bisküvi ve domuz pastırması karışımı dondurması kombinasyon sebebiyle pek iç açıcı gelmese de, ambalaj o kadar güzel ki olsa da yesek dedirtiyor. McCann’ın çoktan efsaneleşen çalışması “Dumb Ways to Die”, tabii ki ajansın dondurmasında da başrolde. Dondurma yerken ölmek de saçma ölüm yollarından biri olmaya aday oluyor böylece. Sanırım içlerinde en iştah açıcı görünen ajans ise üzerindeki M&M topları ve Snickers karameli ile BBDO.

Kutuların ön yüzeylerindeki espirili göndermeler ve ajansla ilgili küçük ipucu niteliğindeki açıklamalar dışında, arka taraflarında da ajansların en iyi işleri ve aldığı ödüller yer alıyor. Hariharan ve Namber bu işleriyle, diğer reklamcılık öğrencileri için de büyük bir hizmet sunuyor: Her ajansın iş yapış tarzı ve kültürü hakkında hızlı bilgi edinmek için dondurma kapları referans kaynağı olabilirler.

Ajans listesi ve projenin detaylarını Tumblr’daki Agency Scoops hesabından inceleyebilirsiniz.

360i – Cookies ‘n Bacon

DDB – Lemon Sorbet

McCann – Dumb Death by Chocolate

Droga5 – Bollocks ‘n Cream

Havas – The Most Interesting Flavor in the World

Ogilvy – Share a Scoop

Leo Burnett – Gr-r-reat Lovin’

BBDO – Peanut Caramel Split

Wieden & Kennedy – Just Desserts

SC&P – Scotch & Smoke

Görsel; agencyscoops