Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Videonun Reklam Olma Yolundaki Dönüşümü [Kristal Elma 2015]

Dijital Videonun Reklam Olma Yolundaki Dönüşümü [Kristal Elma 2015]

Dijital video dünyasına Batesmotelpro kurucularından Volkan Öge ile bir bakış attık.

Çoğumuz küçükken yabancı dilde olduğu için anlamadığımız şarkıları yeni kelimeler uydurarak söylemişizdir. Genellikle bunu yalnız kaldığımızda ve kimsenin duymayacağı ortamlarda yapardık, değil mi? Batesmotelpro ise bu anlamsız ve komik şarkı sözlerini tüm dünyaya haykırıyor. Evet, onlar Youtube kanalı üzerinden bu şarkılarla ünlü oldular. Hepinizin hatırlayacağı meşhur parçaları arasında Fransızca’dan çevirdikleri “Sütü Seven Kamyoncu Şoförü” ve “Bana Kitap Al” adlı eserleri var. Onları izlerken güldük, eğlendik ve hatta “Ben de yapardım bunu” bile dedik.

Böyle başladı viral video dönemi…

2015 Kristal Elma Future salonundaki ilk konuşmacı Volkan Öge, Batesmotelpro’nun kurucu ortaklarından biri. Öge, viral video döneminin başında ortaya çıkan başarılarını ve geleneksele karşı dijital videonun mücadelesinden bahsetti bize.

Volkan Öge ve arkadaşları için her şey eğlence ile başlamıştı fakat daha sonra bu işten para kazanmaya başladılar. Videolarının izlenme sayısı artıkça, markalar tarafından fark edilmeye başladılar ve birçok marka için içerik ürettiler. En başarılı çalışmaları arasında Pronet’in Musibet –Biletini kestik videosu ve Lassa için çektikleri Don duran videosu yer alıyor.

“Markalara dijital içerik üretiminde, markanın değeriyle kullanıcının izlemek istediği içerik arasında iyi bir denge sağlamak gerekiyor.” Markaların da dijital reklama karşı duruşları oldukça önemli. Volkan Öge, markalardaki dijitali takip eden genç pazarlamacılarla çalışmanın daha kolay olduğunu ama geleneksel reklama daha yakın duran pazarlama yönetiminin iradesini kırmaya çalışmanın zor olduğundan bahsetti. Bu iradeyi hızla kıran dijital videoların paylaşılmasıyla izlenme oranlarındaki artış.

Peki ama bu dijital videoların başarısını artırmak için ne yapmak gerekir? İnsanlar bu videoları neden paylaşmak istiyor? İşin aslı; sahiplenme hissi diye yanıtlıyor Volkan Öge. Sosyal medyada paylaştığımız şeyleri, kendimiz yapmış gibi beğenerek ve beğenilmesini isteyerek paylaşıyoruz. Bir içeriği paylaşmamız için bizi şaşırtması lazım. Paylaştığımız şey like aldıkça mutlu oluyoruz. Batesmotelpro’nun çektiği videolardaki başarının sırrı ise samimiyet. “Kasıntı durmamak” çok önemli. Samimiyet ve rahatlılıkla oluşturulan içeriklerin izlenme başarısının daha büyük olduğu tartışmasız bir gerçek.

Görsel; Kristal Elma