Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dominik Cumhuriyeti Kumsallarının Katalogu

Dominik Cumhuriyeti Kumsallarının Katalogu

Dominik Cumhuriyeti'nin az bilinen kumsallarını tanıtmak için 200'den fazla kumsaldan toplanan su ve kum; bir katalogda bir araya getirildi.

Turizm odaklı işler, ülkenin güzelliklerini tanıtan, seyahat arzusu uyandıran çalışmalar olsa da çoğunlukla birbirine benzer oluyor. Yine de özellikle son senelerde farklı ve yaratıcı bir fikir içeren işler de gözümüze çarpıyor. İsveç’in Airbnb’de listelenmesi, stresli metropol insanlarına önerilen bir doz Estonya, Palau’nun turistlere imzalattığı anlaşma, Brüksellileri holograma çeviren anıtlar, her saban başka bir Quebec manzarasına uyanan çift… Bunlar ülke tanıtımı anlamında gördüğümüz pek çok  güçlü kampanya. Şimdi de Dominik Cumhuriyeti, şeker mi şeker bir fikirle geliyor ve birbirinden güzel kumsalları bir katalogda topluyor.

Dominik Cumhuriyeti, Karayiplerde bir ada ülkesi. O bölgedeki pek çok ülkede olduğu üzere buranın da ana gelir kaynağı turizm. 2017 yılında 5,5 milyon turist almış. Ancak turistler hep aynı 3 bölgede toplanmış: Kumsallarıyla bilinen Punta Cana, Bávaro ve La Romana. Oysa ülkede 200’ün üzerinde kumsal var ve hepsi birbirinden daha mavi sulara, daha ışıltılı kumlara sahip. Turizmin bu 3 bölgede yoğunlaşması, Dominik Cumhuriyeti’nin benzer güzellikteki diğer bölgelerinin gelişmesine engel.

Bu gerçekten yola çıkan seyahat acentası Sweet Memories Travel Agency, turistleri adanın daha az bilinen, daha az turistik bölgelerine çekmek için reklam ajansı McCann Santo Domingo ile birlikte kolları sıvamış. Turistlerin bozulmamış kumsallara, sakin tropik sulara ve beyaz kumlara yöneldiğinden hareketle ülke çapında bunu pek çok başka yerde bulabileceklerini göstermeye karar vermişler.

Daha önce Gürcistan’ın Ajara bölgesi için yapılan Instagram kampanyasında gördüğümüz gibi renk ve dokular üzerine giden çalışma, Dominik Cumhriyeti’nin farklı kumsallarını bir arada toplayan bir katalog fikri. “Beach Colors RD” ismini taşıyan çalışma için adanın 200’den fazla kumsalından toplanan kum ve su, her plajın farklı dokusunu gösterecek şekilde bir araya getirilmiş. 6 aylık hazırlık sürecinden geçen çalışmada, her örnek kumsalın renklerini, görüntüsünü yansıtacak gerçeklikte elle birleştirilmiş. Böylece ülke kumsallarının Pantone kataloğu diyebileceğimiz bir katalog ortaya çıkmış.

dominik_sweet memories travel agency_mccann santo domingo_beach colors rd_dominik cumhuriyeti_bigumigu_ dominik_sweet memories travel agency_mccann santo domingo_beach colors rd_dominik cumhuriyeti_bigumigu_

İnternet üzerinden ulaşılabilen versiyonu da var

Dünya çapındaki Dominik Cumhuriyeti konsolosluklarında ve turizm fuarlarında dağıtılan katalog, aynı zamanda internet üzerinden de sanal olarak görülebiliyor. Site üzerinde kumsalların yüksek çözünürlüklü fotoğraflarının yanı sıra, bölgedeki kum ve deniz durumuna ve oraya nasıl ulaşılacağına ilişkin bilgiler de veriliyor. Site ziyaretçileri dilerlerse kataloğun basılı halini de talep edebiliyor.

Sosyal medya ve dijital ortam üzerinde yayına giren kampanya daha ilk günden siteye 100 bin ziyaretçi gelmesini sağlamış. Geçen Paskalya’dan bu yana 2 milyon ziyaretçi kaydedilmiş. Geçtiğimiz yıla oranla seyahat rezervasyonları %50 artış göstermiş. Daha da çarpıcı olanı, bu rezervasyonların %90’ı kampanya ile tanıtılan alternatif bölgeler için alınmış.

Künye:

Reklamveren: Sweet Memories Travel Agency
Reklam Ajansı: McCann Santo Domingo
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Alvaro Noboa S.
Yaratıcı Yönetmen: Freddy Alfau, Héctor Chiang
Yaratıcı Ekip: Francisco Ulloa, José Jiménez, Eliu Bueno, Hans Daniel, Lorena Henríquez, Juan Mota
Tasarım: Carlos Ruiz, Alvin Sánchez, Gabriel Jiménez, Sthepany Peña, Lydia Pérez.
Sanatçılar: Wylly Gómez, Molly Paulino
Programlama: Raul Matos
Yapım Yönetmeni: Arlety Jiménez
Müşteri Hizmetleri: Johanna Henríquez
Sosyal Medya: Eduardo Berges, Debbie de Castro
Yapım: Cratf
Müşteri Onayı: Ana Jhasmer Mercado Figueroa

Görsel: YouTube