Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nerede Olduğunu Düşünürseniz Düşünün Vilnius İnanılmaz Bir Yer

Nerede Olduğunu Düşünürseniz Düşünün Vilnius İnanılmaz Bir Yer

Avrupa'nın az bilinen başkentleri arasında bulunanan Vilnius için gerçekleştirilen kampanya kentin az bilinirliğini kucaklayarak Vilnius'a daha fazla turist çekmeye çalışıyor.

Vilnius, Litvanya’nın başkenti ama bunun farkında olan insanların sayısı inanılmaz derece düşük. Roma, Londra, Paris gibi ünlü şehirlerin hakim olduğu kıtada 500 binin biraz üzerindeki nüfusu ile Avrupa’daki en küçük başkentler arasında yer alan Vilnius ülkenin komşuları tarafından bile neredeyse bilinmiyor. 2019’da yapılan bir araştırmaya göre İngilizlerin sadece yüzde 5’i Almanların yüzde 3’ü ve İsraillilerin yüzde 6’si kentin yaklaşık yerini doğru tahmin etmiş.

Nerede olduğunu düşünürseniz düşünün ziyaret etmeye değer bir nokta

Başkentin turizm kurumu Go Vilnius daha fazla turist çekmek amacı ile şehrin az tanınmışlığını kucaklıyor. Bechtle & Milzarajs tarafından hazırlanan kampanya insanlara basit bir soru soruyor. Vilnius nerede? Kampanya, “Vilnius: Nerede olduğunu düşünürseniz düşünün inanılmaz bir yer” sloganı ile gerçekleştiriliyor.

Mizah anlayışının merkezde yer aldığı reklam filminde Vilnius’un nerede bulunduğunun önemli olmadığı bu şehirde yaşanan deneyimin kalitesinin önemli olduğuna vurgu yapılıyor. Berlin’de gerçekleştirilen kısa röportajlarda insanlar Vilnius’u Güney Amerika’dan Afrika’ya kadar farklı kıtalarda gösteriyor.

Vilnius’un inanılmaz olmasının nedenleri hakkında bilgilendirilen kampanyaya özel whereisvilnius.com sitesi de açıldı. Kampanya için hazırlanan sitesinde kullanıcılar şehrin nerede olduğunu tahmin etmeye çalışabiliyor ya da şehir ile ilgili bilgilere ulaşabiliyor. Şehir içinde yapılabilecekler, yeme-içme rotları, galeriler ve etkinlikler gibi farklı kategoriler yer alıyor. Ayrıca reklam filmine ek olarak fantastik içerikli afişler de Vilnius’u nerede olursa olsun ziyaret etmeye değer olabileceğini gösteriyor.

Go Vilnius direktörü Inga Romanovskienė kentin az bilinen bir Avrupa başkenti olmasını kampanyada avantaja çevirdiklerini söylüyor. Eğlenceli bir kampanya yaratarak herkesi Vilnius’un tatil için iyi bir yer olabileceğine ikna ettiklerini ifade ediyor. İnsanlar kentin nerede bulunduğunu bilmeseler de iyi vakit geçirmek için hoş bir turizm mekanı olduğunu düşünmeye başlıyor.

Vilnius için hazırlanan bir önceki kampanya gelen turist sayısını artırmıştı

Kurum, 2018 yılında gerçekleştirdiği ödüllü Vilnius – the G-spot of Europe kampanyası ile beğenilerin yanında eleştirilerin de odağı olmuştu. Kampanya “Kimse nerede olduğunu bilmiyor ancak bulduğunuz zaman inanılmaz olduğunu göreceksiniz” sloganı ile gerçekleşmişti. Aralarında eski Vilnius belediye başkanında bulunduğu bir kesim başkentin seks içerikli bir kampanya ile tanıtılmasından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirmişti. Ancak ödüllü kampanya başarılarının yanı sıra kente gelen turist sayının ve bilinirliğinin artmasında etken olmuştu.

Künye

Müşteri: Go Vilnius
Ajans: Bechtle & Milzarajs, Lithuania
Prodüksiyon Şirketi: Wide Wings
Dijital Sanat Stüdyosu: Goodname
Yaratıcı Yönetmen: Antonio Bechtle
Sanat Yönetmeni: Ugnius Miksta, Janis Milzarajs
Metin Yazarı: Antonio Bechtle
Hesap Yöneticisi: Dalia Jurkeviciute
Yönetmen: Ricardas Matacius

Görsel: YouTube, Bechtle & Milzarajs, adsoftheworld