Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Suyun İçinden Geçen Bisiklet Yolu

Suyun İçinden Geçen Bisiklet Yolu

Visit Limburg’un girişimiyle De Wijers doğa parkında inşa edilen Cycling through Water adlı bisiklet yolu, bisiklet tutkunlarına unutamayacakları bir deneyim yaşatıyor.

Dünyanın farklı noktalarında bisiklet sürüş güvenliğini ve keyfini artıracak çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Polonya’da gece parlak mavi bir ışıkla aydınlanan güneş enerjili bisiklet yolu, Paris’teki bisiklet otobanı, Berlin yollarının bisikletçilere uygun hale gelmesi için pürüzleri ölçen bisiklet sismografı ve Utrecht’te açılan dünyanın en büyük kapalı bisiklet otoparkı bu türden projelerdi. Belçika’da hayata geçirilen Cycling through Water da pek çok bisiklet tutkununun yaşamak isteyeceği türden bir deneyim sunuyor.

Cycling through Water

Maviyle yeşilin buluştuğu eşsiz bir bisiklet parkuru: Cycling through Water

Belçika’nın Limburg eyaletinde yer alan Cycling through Water 2016 yılında açılmış. Bisiklet yolu ağının bir devamı olan bu köprüden geçerken suyun içine gömülü bir zeminde pedal çeviriyorsunuz. Kafanızı çevirdiğinizde ördeklerle aynı göz hizasında olduğunuzu görüyorsunuz. Bu 212 metrelik eşsiz parkur, Limburg’un turist bilgi merkezi Visit Limburg’un girişimiyle De Wijers doğa parkında, Belçika’nın en büyük açık hava müzesi olan Bokrijk’in bir parçası olarak inşa edilmiş. Dolayısıyla yalnızca suyun değil yeşilin de keyfini çıkarabiliyor bisikletçiler. Bölgenin çekiciliğini korumayı amaçlayan bu yenilikçi proje, mimarlık firması Lens°Ass Architecten’in imzasını taşıyor.

Cycling through Water, açıldığı günden bu yana 500 binden fazla turisti ağırlamış. 2018 yılında Time dergisi, dünyanın en güzel 100 yerini derlediği haritaya bu bisiklet yolunu da eklemiş.

Cycling through Water Cycling through Water Cycling through Water

Görsel: Visit Limburg, Lens°Ass Architecten