Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yoldaki Pürüzleri Ölçen Bisiklet Sismografı

Yoldaki Pürüzleri Ölçen Bisiklet Sismografı

Kati Hyyppä, A/D/A Festival kapsamında hazırladığı çalışmasıyla yollardaki pürüzleri kağıda döktü.

Her hobi gibi bisiklet tutkusunu hayatın merkezine koymak için dahi bazı ön koşullar var. Sürekli yokuşların olduğu, otomobil dışındaki taşıtlara saygı duyulmadığı, trafik kurallarına uyma bilincinin gelişmediği ve daha pek çok örnekle çeşitlenebilecek şehirlerde bisiklet kullanmak da cazip bir ulaşım çözümü olmayacaktır.

Bisiklet kültürünün adeta gözbebeği olan Amsterdam’dan Berlin’e taşınan Helsinkili sanatçı Kati Hyyppä, Berlin’in bisiklet kullanmak için o kadar da uygun bir şehir olmadığını görmüş. Arnavut kaldırımları ve asfalttaki çatlaklar gibi sorunlarla sürekli olarak karşılaşmak da onu Bisiklet Sismografı isimli projesini yaratmaya itmiş.

Hamburg’da düzenlenen ve geleceğin ütopyalarını günümüz insanlarına sunan A/D/A festivali kapsamında yer alan 7 sanatçıdan biri olan Kati Hyyppä, Bisiklet Sismografi işinde şehrin pürüzlü noktalarını kağıda döküyor. Fab Lab Fabulous‘deki çalışma alanında kendin yap disipliniyle ürettikleri 6 sismograf ve 6 bisikletle şehirde turlayarak bir yolculuğun hikayesini sadece tek bir çizgiyle yarattı.

Görsel: Kati Hyyppä