Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kopenhag’ın Bisiklet Yolu

Kopenhag’ın Bisiklet Yolu

Bisiklet sürücülerine özel olan yol yaklaşık 2 km uzunluğa sahip.

Kopenhag dünyanın bisiklet kullanmaya en elverişli yerlerinden biri. Yakın zamanda yapılan sıra dışı yol da bu gerçeği pekiştiriyor. Kopenhag’da yapılan bu üst geçit şeklindeki bisiklet yolu yalnızca bisikletlilere özel ve toplam 2 km uzunluğunda. Kullanıcıların sürüş hızı için konulmuş trafik ışıklarına sahip olan bu yolun çıkış fikri, Fisketorvet adlı alışveriş merkezi bölgesinin karakteristik bir sorunundan çıkmış.

Bu alanda bisikletler hızla geçip yollarına devam etmek istiyor, ancak merkezin yapısı nedeniyle meydan yavaş şekilde gezinen çok sayıda yayaya da sahip. Meydanın keskin dönüşlere sahip olması, yaya ve bisikletçileri aniden karşı karşıya getiren ayrı bir sorun. Bisikletlileri bu bölgeden güvenli ve hızlı bir şekilde geçirebilmek için Kopenhag Belediyesi, D+W mimarlık firmasından bir çözüm istemiş, firma da bisiklet yolunu bir mini viyadük gibi tasarlamış.

Proje yaklaşık 5,74 milyon dolara mal olmuş. Tasarım DISSING+WEITLING adlı mimarlık firmasına ait, inşaasını da Ramboll Group gerçekleştirmiş. Projenin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

Görseller:  DISSING+WEITLING
Kaynak: wired.comdw.dk