Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cihazları Şarj Edebilen Bisiklet Masa

Cihazları Şarj Edebilen Bisiklet Masa

Acer'ın CES 2023 fuarında tanıttığı eKinekt BD 3, kullanıcının pedal gücüyle cihazları şarj eden bir bisiklet masa.

Kullanıcının çalışırken antrenman yapabileceği iş mobilyaları artık çok popüler. Walkolution’ın elektriksiz çalışan yürüyüş masası buna nefis bir örnekti. Hareketsiz çalışma hayatı nedeniyle rahatsızlıklar geçiren tasarımcı Brian Oaks’un egzersiz sandalyesi Fitwork de dikkat çekmişti. Acer ise CES 2023’te, hareketi elektrik tasarrufu için kullanan eKinekt BD 3 ile beğeni topladı.

eKinekt BD 3, kullanıcının pedal gücüne dayanan ve bu güç sayesinde ekipmanının çalışır durumda kalmasını sağlayan bir bisiklet masa. Taş Devri’ndeki araçları çağrıştırıyor bir parça. Hatta Black Mirror’ın Fifteen Million Merits’ini de akla getiriyor. Ama ne kadar komik ya da trajik görünürse görünsün dünyanın geldiği nokta işte bu. Enerji, ekonomi ve hareket açısından kısıtlanmış yaşamlar sürüyoruz.

Sürdürülebilir, tasarruflu ve hareketli bir yaşam için eKinekt BD 3

Yazı yazmak ve görüntülü aramalar yapmak için gerekli her şeyi sağlayan çalışma ve oyun masasında, Çalışma Modu ve Spor Modu arasında tercih yapabiliyorsunuz. Böylece kullanıcıların pedal çevirme aktivitesi, işe odaklanmasını engellemeyecek seviyede kalıyor. Çalışma modundaki pedal çevirme, işe odaklanmayı destekliyor.

Çalışma Modunda, masa kısmı sandalyeye daha yakın konumlandırılıyor. Böylece kullanıcının dik bir duruşta yazı yazmasına ve rahat bir şekilde pedal çevirmesine olanak tanıyor. Öte yandan Spor Modu, masayı biraz daha uzaklaştırarak sürücüsünün tıpkı bir bisikletçi gibi öne eğilerek pedal çevirmesini sağlıyor. Çalışma Moduna geri dönmek için koltuğun basit bir şekilde kaydırılması yeterli oluyor.

Adından da anlaşılacağı gibi, eKinekt kinetik enerjiyi, diğer adıyla fizyolojik çıktınızdan gelen enerjiyi kullanıyor. Acer, dakikada 60 devirde ilerleyen bir saatlik sürekli kullanımın 75 watt’a kadar güç sağlayabileceğini söylüyor. Şirket, bu enerjinin dizüstü bilgisayarları ve diğer cihazları şarj etmek için kullanılabileceğinin, kullanıcıların da aynı anda hem işlerini yapıp hem de aktif kalabileceğinin altını çiziyor.

Bisikletin arkasındaki LED sinyali, pedal gücünüzün kinetik enerjiye dönüştüğünü gösteriyor. Tıpkı sıradan ofis koltuklarının ayarlanabilir olması gibi bu bisiklet masa da koltuğun veya masanın yüksekliğinden bisikletin direncine kadar her an tercihlerinize uyacak şekilde ayarlanabiliyor.

eKinekt BD 3, birden fazla cihazı çalıştırmak için iki USB Type-A ve bir USB Type-C bağlantı noktası içeriyor. Ayrıca masada akıllı telefon için de bir yuva bulunuyor. Çantayı koymak için bir kanca ve bir içecek tutucu eklenmesi de hoş bir dokunuş olmuş.

Bisiklet masa, bir LCD ekran ve binicilerin antrenmanlarının süresi, üretilen watt ve yaktıkları kalori gibi ilerlemelerini kontrol etmeleri için eşlik eden bir akıllı telefon uygulamasıyla birlikte sunuluyor. Bu sonuçlar, kullanıcıların fitness hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olması için de önemli.

Masanın kasası tüketici sonrası geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış. eKinekt BD 3 bu yıl Nisan ayında Tayvan’da piyasaya sürülecek. Haziran ayında ise 999 dolar fiyatla Kuzey Amerika’da piyasaya sürülecek. Aynı anda Avrupa, Orta Doğu ve Afrika gibi diğer pazarlarda da piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Görsel: Acer