Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cappadox Festival 2016: Gelin Bahçemizi Ekelim

Cappadox Festival 2016: Gelin Bahçemizi Ekelim

Geçtiğimiz yıl Pozitif tarafından ilki düzenlenen istikamet ve deneyim etkinliği Cappadox Festival, 2016'nın temasını ve tarihlerini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Pozitif tarafından hayata geçirilen Cappadox Festival 3 gün boyunca el sanatları, gastronomi, müzik, zihin ve beden egzersizlerinin hakimiyetinde bir festival yaşatmıştı. Kapadokya’nın yarattığı büyülü atmosfer eşliğinde Cappadox Festival, geçtiğimiz sene ektiklerinin meyvelerini toplamak için bu yıl 19 – 22 Mayıs’ta Uçhisar, Göreme ve yakın çevresindeki etkinliklerle tekrar bir araya geliyor.

İstikamet ve deneyim festivali olarak kendini tanımlayan Cappadox, 3 günlük serüveni bir yolculuk ve hikaye içinde görmemizi sağlıyor. Keza tüm bu yolculuk sonucunda kazandıklarımız ve varlığımız nokta da festivalden yanımıza kar kalan yegane unsur oluyor. Geçtiğimiz yıl yurtdışı ve yurtiçinden 5000 katılımcı eşliğinde düzenlenen ilk festival, bu yıl katılımcıları festivale çağırırken “Gelin bahçemizi ekelim.” diyor.

Aynı zamanda festivalin ve alt etkinliklerinin temasını oluşturan bu cümle, Voltaire’in ünlü kitabı “Candide”in son satırından bir alıntı. Bu cümle, mutluluğun peşinde koşan Candide’in, İstanbul’da karşılaştığı yaşlı bir çiftçiden ona miras kalan düşünce yapısını özetliyor. Aynı zamanda günümüz dinamikleri arasında insanın kendiyle dialog kuramasını ve şehir içinde sıkışmış yaşam tarzına da alternatif bir öneri olarak karşılıyor.


Geçtiğimiz yıl düzenlenen festivalin kısa filmi;

Cappadox afişinde kullanılan görsel, Maider Lopez’in 2015 tarihli “25 Tepede 25 Kişi, 1 Tepede 25 Kişi” adlı performatif aksiyonu ve fotoğrafıdır.

Görsel; Pozitif Live