Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şişli Plak Festivali Bu Hafta Sonu Müzikseverlerle Buluşuyor

Şişli Plak Festivali Bu Hafta Sonu Müzikseverlerle Buluşuyor

Şişli Belediyesi'nin düzenlediği Şişli Plak Festivali, bu yıl 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Şişli Belediyesi’nin ilk kez geçen yıl düzenlediği Şişli Plak Festivali, gelenekselleşen bir etkinlik olma yolunda. Bu yıl ikincisi düzenlenen Festival 17-18 Eylül tarihlerinde, plak tutkunlarıyla buluşacak. Festival İstanbul’un müzik ve plak kültürünü yaratan tüm paydaşları iki gün boyunca bir araya getirecek.

Şişli Plak Festivali, birbirinden değerli sanatçılarla ve ücretsiz etkinlikleriyle izleyicisini bekliyor

Festival boyunca, İstanbul’un önemli plak koleksiyoncularının ve plak müdavimleri etkinlik alanında olacak. Festival, Feriköy Organik Pazarı otopark alanında gerçekleştirilecek ve etkinliklerin tamamı ücretsiz olacak. Etkinliğin sanat danışmanlığını Vigor Kültür Sanat üstlenmiş. Etkinliğin misyonu ise müzik kültürüne katkı sağlarken aynı zamanda geliştirilen içeriğiyle plakseverler için de keyifli bir buluşma adresi olması.

Şişli Plak Festivali, müzikseverlere pek çok etkinlik, söyleşi ve konserlerle keyifli zaman geçirmeyi vadediyor. Festival kapsamında plak stantları kurulacak, söyleşiler, mezat ve imza günleri düzenlenecek. Türkiye’nin efsane grupları Yeni Türkü ve Bulutsuzluk Özlemi festival’de konser verecek. Ayrıca Balkan müzikleriyle herkesin beğenisini kazanan Kolektif İstanbul, Tuna Kiremitçi, Eda Baba, Özge Fışkın gibi albümleri plak olarak da basılan sanatçılar ve gruplar da konser verecek.

Festival akışına baktığınızda söyleşilerde birbirinden değerli isimler olduğunu görüyorsunuz. Murat Meriç’in yapacağı Murat Ertel söyleşisi, moderatörlüğünü Murat Beşer’in yapacağı Taner Öngür ve Tarkan Gözübüyük söyleşisi, moderatörlüğünü Kanat Atkaya’nın gerçekleştireceği Yekta Kopan, Görgün Taner ve Murat Abbas söyleşisi ve yine moderatörlüğünü Murat Meriç’in yapacağı Peyk söyleşisi festivalin merakla beklenen söyleşileri olacak.

Plak tutkunuysanız şurada yer verdiğimiz plak dünyasıyla ilgili inovasyonlar ve yaratıcı işler ilginizi çekebilir. Özellikle de Offbeat’in hazırladığı Plakta Yeni Yerel Sesler Haritası‘na göz atmanızı öneririm. Bu harita, İstanbul’da bulunan ve yerel sanatçıları destekleyen plak dükkanlarını öne çıkarıyor. Aradan zaman geçtiği için belki ufak tefek güncellemelere ihtiyacı olabilir haritanın ama hala plak tutkunlarına çok fayda sağlayabilecek bir proje olduğu aşikar.

Şişli Plak Festivali’nin akışının tamamını aşağıdaki posterde görebilirsiniz:

Görsel: Şişli Belediyesi


Bigumigu Yazarı
| GENEL