Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Shopi Go Modayı WhatsApp’a Taşıdı

Shopi Go Modayı WhatsApp’a Taşıdı

Shopi Go, yarattığı gizemli karakter “Fashion Dealer” ile müşterilerinin WhatsApp’ına girdi.

Shopi Go, WhatsApp’ın iletişim kanalı olarak gücünü görerek “Fashion Dealer” isimli bir karakter yarattı ve müşterilerinden bu karakterin telefon numarasını kaydetmelerini istedi. 1.400’den fazla modasever, Fashion Dealer’a WhatsApp üzerinden selamlarını ileterek Fashion Dealer’ın göndereceği fırsatları beklemeye koyuldular.

Shopi Go, bu aşamada Yeezy, Rick Owens DRKSHDW ve benzeri 7 ilgi uyandırıcı marka belirledi ve sonrasında 1 hafta boyunca her gün yeni WhatsApp arkadaşlarına birer mesaj attı. “Fashion Dealer” karakterinin mizanseni bozmadan attığı mesajlara 24 saat içinde kullanılabilecek birer indirim kodu eşlik etti. Mesajlarda yer alan görsellerde düz ürün fotoğrafları ya da ürünlerin kendi reklam kampanyalarında kullanılmış görseller yerine, Fashion Dealer karakterinin kendi koleksiyonundaki halleri gibi gözükecek fotoğraflar kullanıldı.

Kampanyadan sonra Shopi Go satışlarının %20 artmış olmasından ve gönderilen mesajlara 1.820 cevap gelmesinden kampanyanın amacına ulaştığı söyleyebiliriz. 11digital-Shopi Go iş birliği, iyi kurgulanmış bir kampanya ile WhatsApp’ın markalar için verimli bir kanal olabileceğini göstermiş de oldu.

Künye:

Ajans: 11digital
Müşteri: Shopi go
Marka Yöneticisi: Alper Uzel, Gül Ege Gönüllü
Kurucu ve Ajans Başkanı: Müge Doğrular
Metin Yazarı: Cihan Demiral
Reklam Fotoğrafı: Cihan Demiral, Sıdal Ergüder
Sanat Yönetimi: Uğur Karataş, Tutku Binkut
Sosyal Medya Ekibi: Alara Uzun, Sıdal Ergüder

Görsel; 11digital