Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adidas x Kanye West İmzalı Yeezy Boost 350 Türkiye’de de Kapışıldı

Adidas x Kanye West İmzalı Yeezy Boost 350 Türkiye’de de Kapışıldı

Yeezy Boost 350 Black çevrim içi perakende satışlarında yoğun ilgi görürken Shopi Go elde ettikleri sonuçları infografikleştirdi.

Adidas ve Kanye West iş birliğinin ortaya çıkardığı son model Yeezy Boost 350 Black, siyah dış tabanı ve siyah üstüne koyu gri kırçıllı tasarımı ile orta taban tamponlama özelliği sayesinde rahat bir deneyim sunuyor. Ayakkabının son dönemlerin en çok istenen ürünlerinden biri olmasıysa gösterilen yoğun ilgiden anlaşılıyordu.

Adidas ayakkabıyı Confirmed adı mobil uygulaması üzerinden sadece New York, Chicago ve Los Angeles’a yönelik şekilde satışa çıkardı; fakat ayakkabıya ilginin yoğun olduğu sonucu Instagram paylaşımları ve çevrim içi perakendecilerin satışlarında gözlemlendi. Pek çok perakende mağazasının ayakkabıyı ilk gelen ilk alır usulü yerine çekilişle sattığı öğrenildi. Platformda “ayakkabının görselini paylaşarak modelden kazanma şansını elde etme” senaryolu gönderilerin yoğunluğu perakende mağazalarının Instagram hesaplarındaki trafiğini arttırdı. Ayakkabının eBay’de aldığı teklifler arasında en yüksek meblağ ise 20 bin dolar oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=vb4L9vJCYSU
Alışveriş sitesi Shopi Go ise müşterilerinden gelen yoğun ilginin somut verilerini bir infografikle ortaya koydu. Tüm dünyada 22 Ağustos’ta saat 10’da satışa çıkan ürüne erkenden sahip olabilmek için 5000 TL teklif edilirken bir hafta öncesinde sitenin müşteri hizmetlerini arayanların sayısının 694 e-mail gönderenlerinse 477 olduğu saptanmış.

Satış zamanından altı saat önce sıraya girilirken kullanıcılar arasında mağaza önünde çadır kurulabilecek bir alanın olup olmadığı bile soran olmuş. Toplamda 157 kişinin sıraya girdiği ürünün stoğu 48 dakika içinde bitmiş.

Shopi Go internet üzerinden siparişleri Hong Kong, Japonya, ABD, Fransa, Avustralya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden alırken ürünün Türkiye’deki satışı da Nişantaşı’nda bulunan mağazalarında gerçekleşti.

 

Manşet görseli: Adidas