Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul’da Sokak Kültürü Festivali: TARMAC

İstanbul’da Sokak Kültürü Festivali: TARMAC

Sokak kültürü festivali TARMAC farklı tema, etkinlikler ve küresel pazar yeri konsepti ile 11-12 Nisan’da Şişhane Otoparkı’nda gerçekleşecek.

İstanbul’un göbeğinde yer alan Kapalıçarşı dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşıları arasında yer alıyor. 65 sokak üzerine kurulu yaklaşık 4 bin dükkana kentin özgün kimliği ve ruhu yansıyor. Sokaklarının arasında gezinirken bu kültürün enerjisi hissediliyor. Bir tür pazar yeri olarak kurgulanan TARMAC da “sokak kültürü için küresel pazar yeri” konsepti altında bir festival gerçekleştirecek. Platformun ilk çarşısı aynı zamanda yüzyıllarca doğu ve batı kültürlerinin kaynaşma noktası olan Kapalıçarşı’nın şehrinde İstanbul’da düzenlenecek.

TARMAC müziği sanatı modayı ve eğlenceyi bir araya getirecek

Bu küresel pazar adını uçakların iniş kalkış yaptığı yerden alıyor. Yerel ve uluslararası ögelerin etkileşime girdiği havaalanlarının pistlerine de tarmac adı veriliyor. İstanbul’da daha önce bir benzeri pek gerçekleşmemiş bu festivalde ziyaretçiler sokak kültürü festivali deneyimi yaşayacak. Festival iki gün boyunca sürecek. Şişhane Otoparkı’nın katlarında gerçekleşecek çarşıda müzik, moda, sanat ve spor farklı katlarda ziyaretçilerle buluşacak. İkinci el giyim ürünlerinin yanı sıra bağımsız bölgesel markaların stantları, çalıştaylar, sergiler ve gösteriler otoparkta yer alacak. Ayrıca müzik performansları, basketbol turnuvaları gibi etkinler gerçekleştirecek.

Kültürel ve sosyal bir deneyim yaşamak ziyaretçiler kentin merkezinde yer alan Beyoğlu’ndaki Şişhane Otoparkı’nda buluşacak. İstanbul’un bugüne kadar yapılan en kapsamlı sokak kültürü etkinlikleri arasında yerini alacak TARMAC 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin program detayı yakında açıklanacak. Müziğin, modanın, sanatın ve eğlencenin bir arada olacağı TARMAC sokak kültürü festivalinin Twitter, Instagram hesaplarını ve internet sitesini takip edebilir etkinliğe dair bilgilere ulaşabilirsiniz.

Görsel: Twitter