Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Kültürüne Odaklanan Sergi: Refleks

Sokak Kültürüne Odaklanan Sergi: Refleks

M4NM sanat kolektifinin, sokak kültürünü içinde barındıran ve bu kültürü hayatta tutan Refleks sergisi 01 Ekim – 03 Ekim tarihleri arasında Stüdyo Sumo’da izleyiciyle buluşacak.

2009 yılında ortaya çıkan ve günümüze kadar farklı fikirlerin bir araya gelerek büyüttüğü, daha çok müzik merkezli bağımsız sanat kolektifi M4NM (Music for Non-Musicians), sokak kültürünü içinde barından ve disiplinlerarası yapıdaki Refleks sergisiyle farklı sesleri bir araya getiriyor. Sanatçılar, insanların sokakta maruz kaldığı git gide sertleşen ve agresifleşen ayrışmaya karşı gösterilen refleks hareketinden yola çıkarak “normal” olana karşı duran ifade biçimlerini paylaşacak.

Küratörlüğünü Güneş Babür’ün üstlendiği sergi, sokak kültürünü içinde barındıran ve bu kültürü algılamaya dair yöntemlerle alakalı dışavurumun bir hikayesi aslında. Düzene ve kurallara aykırı bir duruşla kurgulanan sergi farklı janraların birleşmesiyle görünmek istenmeyenleri gün yüzüne çıkarıyor. Sergiye katılan sanatçılar, bağımsız katılımlarıyla birleşmenin ve ayrışmanın sonuçlarını gösteriyor. Kamusal alanlardaki hissettirlen ve bastırılan var oluş, insanların ayrıştırılması ve kategorize edilmesi farklı seslerin bir araya gelip oluşturduğu karşı duruşla taçlanıyor.

Farklı disiplinlerden sanatçıların bir araya geldiği sergi müzik performanslarıyla zenginleşiyor

Bigumigu’nun da medya sponsoru olduğu sergide sanatçılar konsepte bağlı kalmasının dışında hiçbir kısıtlama olmadan duygu ve deneyimlerini anlatan eserleriyle sergide yer alacak. Bütün sanatçılar kişisel üretimleriyle sergiye katılırken, farklı tekniklerin birbirine dokunarak yarattığı temas organik bir şekilde bir araya gelerek bir bütünlük oluşturacak.

Sergide; Ahuzin, Alper Bıçaklıoğlu, Aylin Kutku, Baysan Yüksel, Berkay Kahvecioğlu, Blek1, Brot, Can Dost Öztürk, Canavar, Ecemnaz Dalmaz, Emiladil, Enki, Eren Karatepe, Esk Reyn, Farabi, Gizem Gündüz, Glennis, Grejuva, Gubbishgubbish, İskender Giray, İzinsiz, Kıvılcım Güngörün, Klark, Merve Atmaca, Monowi, MRE, Ozan Atalay, Özlem Şahiner, Rad Dar, Rafet Arslan, Rakun, Sercodelic, Sina Ateş, Snug, Somon, Tuğçe Kep, Uğur Acil, Uğur Engin Deniz, Vaa / Herhangi Bir Ahmet, Volkan Yalçın, Wodashin, Xnon, Yersiz Yabancı eserleriyle yer alacak. Serginin poster tasarımlarının görsellerinde Uğur Acil’in imzası bulunurken animasyonları Mert Aslan Atay hazırladı.

Root Radio iş birliği ile sergide olacak müzik performansları radyoda canlı yayınlanacak. Afgan, Ak49 & Batu Belen, Armonycoma or slt, Ağaçkakan, Batuhan Oğuz, Berk Sayan, Braderin, Çiğ, Emiladil, Grejuva, Hakan Tamar, Herkestam, Hrsz, Modblu, Oldeaf, Ret, Rinxlaya, Taner Yücel, Vaa, Varteres Durise ve Wodashin performanslarıyla sergiye eşlik edecek.

Refleks sergisi 01 Ekim – 03 Ekim tarihleri arasında Stüdyo Sumo’da (Göztepe) izleyiciyle buluşacak.

Görsel: M4NM