Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
JR’dan İnsan Kesitleri

JR’dan İnsan Kesitleri

Sanatçı JR, Chateau La Coste'ta açtığı Mind The Gap isimli yeni sergisinde fotoğrafladığı yüz kesitlerini kocaman bir silindirde döndürerek doğru zamanda eşleşmelerini sağlıyor.

Fransız sanatçı JR, fotoğrafla başlayan yolculuğunu farklı mecralarda ve açık havada sergiledikçe sokak sanatçısı unvanı da kendisine yakıştırıldı. İstanbul’un da bir parçası olduğu The Wrinkles of The City veya portrelerle şehirleri süslediği Inside Out gibi birçok projesine senelerdir dünyanın farklı noktalarında devam ediyor. Sanatçı, Ekim ayında sınırın Meksika tarafından ABD’ye bakan bir çocuk yerleştirmesi ve yeryüzü sofrasıyla da kendinden söz ettirmişti. Çalışmalarında her zaman fotoğrafçı kökeninden beslenen ve kamerasını yanından ayırmayan JR, disiplinler arası ilişkiye de örnek bir sanatçı oluyor.

Sergi Şubat 2018’e kadar açık

Marsiyal’nın kuzeyinde bulunan Le Puy-Sainte-Réparade bölgesinde bulunan Chateau La Coste‘ta açılan Mind The Gap (Boşluğa Dikkat Et) sergisiyle JR son işini sergiliyor. Dev büyüklükteki bir silindirin her bir satırı farklı hızla dönüyor. Satırlarda ise insanın yüzünün bir parçası bulunuyor. Dudak, göz, çene, burun… Doğru zamanda doğru noktaya bakınca anlamlanan suretler; insana ve topluma karşı doğaçlama sorular doğuruyor.

10 Aralık’ta açılan sergi, Şubat 2018’e kadar ziyaret edilebiliyor.

JR est reparti mais l'exposition MIND THE GAP reste jusqu'à fin février. À découvrir! Photo @wearecontents

A post shared by Chateau La Coste (@chateaulacoste) on

Exposition MIND THE GAP À découvrir jusqu'en février dans le pavillon de Renzo Piano Photo @wearecontents

A post shared by Chateau La Coste (@chateaulacoste) on

Görsel: WE ARE CONTENT(S)