Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yoann Bourgeois’dan Büyüleyici Bir Açık Hava Performansı

Yoann Bourgeois’dan Büyüleyici Bir Açık Hava Performansı

Yoann Bourgeois, Laure Brisa'nın müziği eşliğinde Château de Plaisance’a özel olarak sergilediği açık hava perfomansıyla yine yer çekimine meydan okudu.

Yoann Bourgeois, çağdaş dansın en yaratıcı ve tanınmış isimlerinden. Koreograf, dansçı, akrobat, performans sanatçısı ve aktör olmak üzere çok sayıda ünvanı var. Fransız sanatçı, Ulusal Sirk Sanatları okulu CNAC’de akrobasi eğitimi almış ve işlerinde dönen platformlar, merdivenler ve trambolinler kullanması onu farklı kılıyor. Kullandığı bu düzenekler onun işlerindeki şiirselliğin adeta bir parçası olmuş durumda.

Sanatçı aynı zamanda sirk becerilerini ve fiziksel tiyatroyu örneğine az rastlanır bir ahenkle birleştiriyor. Paris’te yer alan anıt mezar Panthéon’da sergilediği sanat performansı The Mechanics of History dünya çapında oldukça ses getirmişti, biz de bu performansa yer vermiştik. Sanatçı şimdi de Château de Plaisance’a özel olarak sergilediği La fugue trampoline adlı başka performansıyla gündemde.

Yoann Bourgeois

Üzüm bağları için yazılan bir şiir gibi

La fugue trampoline, 29 Mayıs’ta şarap üreticisi Château de Plaisance’a ait bahçede açık havada gerçekleştirilmiş. Laure Brisa arp çalarken, Yoann Bourgeois da trambolin ve merdivenin birleştirildiği bir platform üzerinde performansını sergiliyor. Koreografi, sanatçının önceki çalışmalarından da aşina olduğumuz düşüş ve yükseliş hareketlerinden oluşuyor büyük oranda.

Château de Plaisance, paylaşımında 29 Ekim 2020 de Fransa’da ikinci karantinanın ilanına dikkat çekiyor. Karantina nedeniyle iptal edilen bağbozumu etkinliklerine, sanatın ve yaşamın sekteye uğramasına ve sanatın bile dolduramayacağı bir yalnızlık duygusuna vurgu yapıyor. Bu karanlık dönemin ardından daha aydınlık günlere Yoann Bourgeois’nın sanatıyla adım atıyorlar. Denge ve dengesizlik arasında gidip gelen, yerçekimiyle oynayan Bourgeois’nın sanatı ile şarap yapma sanatı arasında paralellik olduğuna inanıyorlar.

Yoann Bourgeois

Görsel: Instagram


Bigumigu Yazarı
| GENEL