Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradan Malzemelerle Siperlik Yapılabilen Çerçeve

Sıradan Malzemelerle Siperlik Yapılabilen Çerçeve

mmm design studio'nun tasarladığı ANYTHING adlı çerçeve, elinizin altındaki plastik atıkları anında yüz siperliğine dönüştürmenizi sağlıyor.

Siperlik sağlık çalışanları ve salgın süresince çok sayıda insanla etkileşime girmek zorunda olan diğer kahramanlar için hayati öneme sahip. Ne yazık ki dünya pandemiye hazırlıksız yakalandı ve hem siperliklere hem de diğer medikal malzemelere erişimde büyük sıkıntılar yaşandı. Bu ihtiyacı karşılamak için sivil oluşumlar ve şirketler pek çok adım attı. Ülkemizde gönüllüler tarafından kurulan kolektif üretim hareketi 3 Boyutlu Destek bu anlamda önemli katkı sağladı. Ford ve adidas gibi devler de bu malzemelerin üretimi için elini taşın altına koydu. Yüz siperlikleri, sağlık çalışanlarının yanı sıra hepimiz için önemli bir koruyucu bir malzeme aslında. Bu nedenle şu anda siperlikli şapkalar ve kendin yap siperlik tarifleri çoktan dolaşıma girmiş durumda. Tüm bu mücadelenin arasında mmm design studio ise herkesin, elinin altındaki malzemelerle siperlik yapabileceği ANYTHING adlı zekice bir tasarımla çıkageldi.

Kirlendiğinde veya hasar gördüğünde anında yenilenebilen siperlik: ANYTHING

ANYTHING, adından anlaşılacağı gibi aklınıza gelebilecek her türlü şeffaf plastikle siperlik yapabilmenizi sağlıyor. Neyi kullanacağınız yaratıcılığınıza kalmış ama özellikle ambalajlar başı çekiyor. Bu bir ekmek poşeti, Haribo ambalajı, makarna paketi ya da külotlu çorap poşeti olabilir. Dolayısıyla atıkları değerlendirmek adına da çok güzel bir ileri dönüşüm yaklaşımı sunuyor.

ANYTHING tıpkı bir gözlük gibi takabileceğiniz plastik bir çerçeve. Kullanacağınız malzemeyi çerçevedeki klipslerin arasına koyuyorsunuz. Bu sayede şeffaf malzeme dik durarak yüzünüzü kaplıyor.

mmm design studio Pak Kitae, Park Sangyong ve Park Sunwoo adlı tasarımcılar tarafından kurulmuş Güney Koreli bir endüstriyel tasarım şirketi. Çerçeve 3B baskı ile üretilebiliyor ve kullanıcının kendisi tarafından birleştirilebiliyor. mmm design studio, zarar gördüğünde ya da kirlendiğinde hızlı bir şekilde yenilenebilen bir siperlik yapmak istemiş ve bu da tasarımın hareket noktası olmuş.

Anything Anything Anything Anything

Görsel: ANYTHING