Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Analog Fotoğraflarla 3 Boyutlu GIF’ler

Analog Fotoğraflarla 3 Boyutlu GIF’ler

Analog fotoğrafçı Yağmur Adam, eserlerine derinlik de katarak

Teknoloji ve sanatın bir araya gelmesiyle doğan bir alt kategori de analog ve dijitalin buluşması. Bu ikili birleşerek her iki tarafta da yazan akıllı kalemden iğne deliği kameraya selfie çubuğu eklentisine kadar binbir farklı çalışma doğabiliyor. Bir nevi fiziksel çevreyi ve objeleri sanat vizyonuyla dijital dünyaya aktarmaya benziyor. Hele bir de 3 boyutlu baskı dediğimizde süreç tersine işliyor ve 3B baskılı kinetik heykeller ve zoetroplar doğuyor.

Tumblr üzerinde oldukça aktif olan Yağmur Adam isimli kullanıcı ise bu iki dünyaya farklı bir katıyor. Analog fotoğraf çeken ve günlüğünü bu fotoğraflarla anlamladıran Yağmur Adam, Nimslo fotoğraf makinesiyle 3 boyutlu GIF’ler üretiyor. Kamera üzerine milimetrik farklarla yerleştirilen lensler aynı anda her kareyi fotoğraflıyor. Aralarında oluşan minik açısal farklar da fotoğraflardaki derinliği yaratıyor. Böylece bir araya geldiklerinde derinlik duygusuyla bezenmiş GIF’ler ortaya çıkıyor.

Genellikle çevresindeki insanları ve günlük hayatında karşılaştığı enstantaneleri fotoğraflayan Yağmur Adam’ın tüm çalışmaları için blog’unu ziyaret edebilirsiniz.

Görsel; Yağmur Adam