Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Banabi Sponsorluğunda My Analog Journal’dan Nostaljik Türkçe Setler

Banabi Sponsorluğunda My Analog Journal’dan Nostaljik Türkçe Setler

Yemeksepeti Banabi'nin iki farklı setine de sponsor olduğu My Analog Journal YouTube kanalında plaktan gelen ezgilerin keyfi sürülüyor.

Plak seven, eski kayıtlara ilgisi olan biriyseniz ve YouTube öneri algoritması size bir kere My Analog Journal kanalını önerdiyse içinden çıkmayacağınız bir kayıt dünyasına adım atmışsınız demektir. Ancak henüz denk gelmeyenler için açıklamak gerekirse My Analog Journal’ın vinil plaklar üzerinden dünyanın farklı noktalarındaki müzik kültürünü kanalına taşıdığını söylemek mümkün.

My Analog Journal farklı ülkelerden çeşitli türlerde ezgiler barındırıyor

Oldukça sıcak ve retro bir video açılışlarına sahip kanal yaklaşık iki yıldır çeşitli setler hazırlıyor. 70’ler, 80’ler 90’lar gibi zaman kategorileri olduğu gibi jazz, funk, rock gibi farklı türlerden setler bulunuyor.

Fotoğrafta dijital yerine analogu tercih edenlerin müziği de vinil plaktan dinlemeyi motto edinenlerin seveceği bu kanalı keşfedenlerden biri de Yemeksepeti olmuş. Şimdilik iki farklı set Banabi sponsorluğunda yayınlandı. Nadir bulunan kayıtlar ve Türk jazz ezgilerinin olduğu iki farklı set kanalın YouTube hesabında dinleyiciler ile buluşuyor. Türk jazz ezgilerinin yer aldığı ilk sette Tülay German’dan Nükhet Ruacan’a pek çok sanatçının parçası yer alıyor. Ayrıca; Erol Pekcan, Tuna Ötenel ve Kudret Öztoprak’ın yer aldığı ve Türkiye’nin ilk jazz plağı olan Jazz Semai’den de albüme adını veren parçayı dinlemek mümkün oluyor.

İkinci bölümde ise 1965 ile 1980 arasındaki Türk 45’liklerinin özel baskıları yer alıyor. En nadir kayıtların yer aldığı bu sette ise Atilla Atasoy’dan Cüce, Mazhar Ve Fuat’tan Haydi Bastır, Özdemir Erdoğandan Uzun İnce Bir Yoldayım gibi eserlere yer verilmiş.

Setin akışı bozulmaması için ne bu iki sponsorlu içerikte ne de önceki içeriklerde reklamlara yer verilmiyor. Dolayısıyla bu güzel setlerin devam etmesi için destek olmak gerekiyor. Banabi’nin sponsorlu içerikleri bu yüzden önem taşıyor. Sponsorların yanı sıra My Analog Journal kanalına Patreon üzerinden de destek olunabilir. Farklı miktarlarda yapılan desteğe bağlı olarak çeşitli ayrıcalıklar sunuluyor.

Çoğunlukla Türk, Japon, Arap, Afrika ve Brezilya ezgilerinin yer aldığı kanal Youtube’da 241 bin aboneyi geçmiş durumda. My Analog Journal YouTube hesabına burdan yaratıcısının Instagram hesabına ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Görsel: Youtube