Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Airbnb Evlerinde Ürün Yerleştirmeyi Gerçek Hayata Taşıyan Girişim

Airbnb Evlerinde Ürün Yerleştirmeyi Gerçek Hayata Taşıyan Girişim

Minoan Experience, evleri yaşayan bir vitrine dönüştürerek hem gerçek hem de çevrimiçi yeni satış kanalı yaratıyor.

Airbnb’den bir ev kiraladınız ve kiraladığınız evdeki herhangi bir eşyayı çok beğendiniz. Ev sahibi kim bilir nereden almıştır? Siz nereden ve nasıl bulacaksınız? Belki de artık beğendiğiniz eşyanın yanındaki QR kodunu tarayarak öğrenebilirsiniz. Airbnb evlerini canlı vitrine dönüştüren girişim Minoan Experience, beğenilen ürünleri satın alma imkânı sunuyor.

Tüketicilerle çevrim içi bağlantı kurmak ve gerçek bir mağaza deneyimi sunmak arasındaki kusursuz dengeyi kurmaya çalışmak yıllardır perakendecilerin zihnini meşgul eden bir konu. Evleri yaşayan bir vitrine dönüştürerek ürünleri gerçek hayata yerleştiren girişimler, perakendecilere tüketicilerin mağaza raflarına veya web sitelerine göz atmasını sağlamak yerine potansiyel ilgi alanlarına sahip ürünler ve markalarla gerçekten yaşayarak zaman geçirmelerini sağlama fırsatı veriyor. Minoa Experience bu girişimlerden biri.

Şirket, 2016 yılında Walmart tarafından satın alınmadan önce Jet.com’da birlikte çalışan Marc Hostovsky ve Shobhit Khandelwal tarafından kuruldu. Ortaklardan Hostovsky, 2019 yılının sonlarında NewYork’ta bir Airbnb evinde kaldı ve kaldığı evin dekorasyonunu çok beğendi. Airbnb evlerini canlı vitrinlere dönüştürme fikri, beğendiği evdeki eşyaların fotoğraflarını çekerken gelmiş.

“Markalar ürünlerini tüketicilerin önüne çıkarmak için Facebook ve Google reklamlarına milyarlarca dolar harcıyor ancak burada bu ürünlerle gerçek bir deneyim yaşıyoruz. Bir ürünü beğenip beğenmediğini değerlendirmenin en iyi yolu onu deneyimlemektir.” diyen Hostovsky, pandemiden hemen önce Minoan’ı kurmak üzere Walmart’taki işinden ayrıldı.

Pandemi döneminde pek çok şirket gibi durgun bir dönem geçirseler de, şu anda Pottery Barn, Crate&Barrel ve Society6  dahil olmak üzere yaklaşık 160 mobilya ve aksesuar markası ile anlaşmalılar. Aralarında apartman dairesi ve otel odası gibi mekanların olduğu 1800 alanda ürünleri sergiliyorlar. Airbnb evleri toplam sergi alanının yalnızca bir bölümünü oluşturuyor.

GlimpseThe Host Co., ve LiBi, Minoan Experience gibi canlı ürün yerleştirme yapan girişimlerden bazıları. Kimisi QR kod taratarak ürün satışı gerçekleştirirken, kimisi de işletmeye özel bir e-ticaret sitesi üzerinden ürün satışını yönetiyor.

Görseller: Minoan Experience, Instagram