Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
8K ile VR Kullanımının Problemleri Çözülebilir Mi?

8K ile VR Kullanımının Problemleri Çözülebilir Mi?

Kickstarter’da fona açılan Pimax, sunduğu 8K çözünürlükle VR kullanımının problemlerini çözebileceğini iddia ediyor.

Her geçen gün kullanımı artan VR teknolojilerinin en büyük iki handikapı uzun süreli kullanılamıyor oluşu ve tabii ki, hala, o kadar da gerçek olmayan görüntüleri.

3 Kasım’da sonlanacak olan ama o tarihten önce toplamak istediği fonu katlayarak geçen Pimax 8K, VR gözlüğü kullanırken yaşanan mide bulantısı ve pikseller arası kalan siyah boşluklara dair genel sorunu çözerken kullanıcıların kafalarını fazla oynatmadan küresel VR deneyimi yaşamalarını sağlayacağını iddia ediyor. Normalde tek gözümüz ile 4K görebiliyorken, Pimax 8K’nın geliştirdiği yeni teknoloji ile VR gözlük, gözlere ayrı ayrı 4K görüntü yolluyor ve bütünde 8K görmemizi sağlıyor.

16.6 milyondan fazla piksel kullandıklarını söyleyen şirket, böylece insan gözünün algılayabileceği siyah bölgeleri de yok ettiklerini ve büyüleyici gerçekçilikte bir dünya sunduklarını söylüyorlar. Pimax 8K’nın en güçlü yanlarından biri de 200 derecelik açısı sayesinde kullanımı boyunca sanki farklı bir gerçeklik gösteren güneş gözlüğü takmış gibi bir hissi olması, yani gözlük varken gördüğünüz açı günlük hayatta gördüğünüz açıya çok benzer. Açıyı 200 dereceye artırmaları sayesinde de kullanıcılar hem daha uzun süreli gözlük kullanabiliyor hem de mide bulantısı, baş dönmesi gibi belirtiler de azalıyor.

Aslında bir bakıma Pimax’e “VR gözlükler ile kıvrımlı TV teknolojisi buluşuyor” da diyebiliriz. Gösterildiği fuarlarda kullananlardan “sanki takmıyorum, ne kadar da gerçek, gözlüğün kendi ağırlığı olmasa hangisi gerçek karıştırabilirim” gibi olumlu yorumlar alan Pimax 8K, belli ki bize hangi dünyanın daha gerçek olduğunu ilerleyen süreçlerde ciddi ciddi düşündürtecek.

SteamVR, Oculuş ve PiHome’da 1000’den fazla oyunla çalışacak olan Pimax’ın sadece başlığı içeren başlangıç kitini 499 dolara, iki kumanda ve yöneticinin olduğunu bütün paketi ise 799 dolara sipariş verebilir, 2018’in ikinci yarısı başlamadan bu deneyimi evinizde yaşayabilirsiniz.

Kaynak: Kickstarter