Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ormanın Karanlık Köşelerinden Gizemli Sahneler

Ormanın Karanlık Köşelerinden Gizemli Sahneler

Alexandra Dvornikova; ormanı, hayvanları, bitkileri ve insanları karanlık ama şirin bir üslupla ele alan illüstrasyonlar üretiyor.

Yaşam alanlarımız ve yaşam biçimlerimiz doğadan o kadar ayrı düşmüş durumda ki pek çoğumuz doğayla tekrar bir araya gelebilmek için fırsat kolluyoruz. Hatta hayallerimizi bir gün şehri terk edip doğayla iç içe yaşamak üzerine kuruyoruz. Doğa adeta manevi ve bedensel anlamda bize aradığımız huzuru verebilecek sihirli ama ulaşılması güç bir iksir gibi. Jin Xingye’nin Green adlı illüstrasyon serisinde insanın ve doğanın temas kurduğu masalsı sahneler bu nedenle oldukça ilgi toplamıştı. Rus İllüstratör Alexandra Dvornikova da ormanın derinliklerine dalarak kimi zaman hayvanlara, kimi zaman bitkilere – özellikle de mantarlara- kimi zaman insanlara kimi zaman da bunların tamamına odaklanan illüstrasyonlar üretiyor. Çalışmalarının bazıları da GIF formatında.

Londra’da çalışmalarını sürdüren Dvornikova, Saint Petersburg Stieglitz Sanat ve Tasarım Akademisi’nde, grafik ve baskı alanında 6 yıl süren bir öğrenim görmüş. Daha sonra sanat terapisi eğitimi almış ve Rusya’da 2 yıl boyunca otizmli insanlara gönüllü olarak hizmet vermiş. Ormana, doğaya ve müziğe tutkuyla bağlı. Hatta kendisinin de tıpkı illüstrasyonlarındaki figürlere benzer ormanın içinde çekilmiş fotoğrafları var.

Sanatçının güncel çalışmalarını Instagram profili aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Alexandra Dvornikova

Görsel: Alexandra Dvornikova