Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
3B Baskı Havasız Bisiklet Lastiği

3B Baskı Havasız Bisiklet Lastiği

BigRep, her bisikletle uyumlu 3B baskı havasız bisiklet lastiği geliştirdi.

Michelin, geçtiğimiz yıl otomobiller için geri dönüştürülmüş malzemeyle 3b baskı havasız lastik geliştirmiş, rakibi Bridgestone ise otomobiller için geliştirdiği havasız lastik teknolojisini bisikletlere adapte etmişti. Yine Nexo’nun havasız bisiklet lastiği de alternatif bisiklet lastikleri arasında en dikkat çekici olanlardandı. BigRep de 3b baskı havasız bisiklet lastiği geliştirerek lastik patlaması derdine çözüm sunan girişimler arasındaki yerini aldı.

Sarsıntıya karşı petekli form

Almanya merkezli uluslararası şirket BigRep, makine mühendisleri, yazılım geliştiriciler, endüstriyel tasarımcılar, elektronik mühendisleri, kimyacılar ve iş uzmanlarından oluşan disiplinler arası bir ekibe sahip. 3B baskı konusunda uzman olan BigRep hem bu teknolojiyle kendisi ürün geliştiriyor hem de 3B baskı ürün geliştirmek isteyen şirketlere bu teknolojiyi sunuyor. Ayrıca filament üretimi ve satışı da yapıyorlar. Şirketin tasarladığı en ilgi çekici ürünlerden biri de 3B baskılı havasız lastik oldu. Lastiğin yapımında yine kendi ürettikleri TPU tabanlı endüstriyel bir filament olan PRO FLEX filamenti kullanmışlar. Bu filament kolayca bükülebilecek ve pek çok bisiklet tekerine uyum sağlayacak kadar esnek. Aynı zamanda dayanıklı ve petek şekilli konstrüksiyonuyla yaylanabilme özelliğine sahip. BigRep bu lastikle birlikte PRO FLEX filamentini de test etmeyi amaçlamış. PRO FLEX Filament’in bir başka özelliği de düşük ve yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklı olması.

BigRep, 3B baskı havasız bisiklet lastiği içi henüz seri üretime geçmemiş. Ancak bu lastiği üretmek isteyenler için yazıcıyı ve filamenti satışa sunmuş. Böylece lastikleri test etmek ve tasarımını geliştirmek isteyen girişimciler için erişilebilir durumdalar. Bridgestone’un havasız lastiği bisiklet tekeriyle bir bütün olarak gelirken BigRep’in lastiği piyasadaki bisiklet tekerleriyle uyumlu olması sayesinde avantajlı bir konumda. Ayrıca 3b baskı ile üretildiklerinden tasarım hızla geliştirilebilir ve özelleştirilebilir.

Görsel: YouTube