Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Köpekler İçin Akıllı Kemik: Wickedbone

Akıllı Köpekler İçin Akıllı Kemik: Wickedbone

Kemik görünümündeki Wickedbone, siz evde olmadığınızda köpeğinizi oyalayan, enerjisini atmasına imkan veren etkileşimli ve akıllı bir köpek oyuncağı.

Köpekler için oyun ve egzersiz büyük önem taşıyor. Özellikle de siz işteyken evde yalnız kalan köpeklerin fiziksel hareket ve eğlence ihtiyacı açısından oyunun yeri doldurulamaz. Ancak eve yorgun argın gelip de köpeğinize ihtiyaç duyduğu hareketi sağlamak da zor olabiliyor. Wickedbone bu durumu çözmek için geliştirilmiş akıllı bir köpek oyuncağı. Köpeğinizle etkileşim sağlayarak gün boyu onu oyalamayı hedefliyor.

Kickstarter üzerinde devam eden kampanyasında hedef fona çoktan ulaşan Wickedbone, kemik şeklinde bir cihaz. Sıradan köpek kemikleri gibi köpeğiniz tarafından anında tüketilmiyor. Üstelik ona oyun ve eğlence vadediyor. Böylece hayatı hem siz, hem de köpeğiniz için daha keyifli hale getiriyor.

Tüylü dostlarımız için top, kemik ya da plastik oyuncakların ötesinde teknoloji ve yenilikçiliği harmanlayan bir oyuncak sunabilmek amacıyla doğan Wickedbone, pek çok farklı özellik barındırıyor. Bu akıllı ve etkileşimli kemik sayesinde köpeğinize farklı egzersiz çeşitleri sağlayabiliyorsunuz.

wickedbone_kickstarter_bigumigu_8

İki Farklı Kullanım Şekli

Wickedbone, kendi kendine hareket edebiliyor. Farklı zemin tipleri için parametrelerin hassasiyetini ayarlayarak her an her yerde aynı performansı alabiliyorsunuz. Oyuncak iki farklı modda kullanılabiliyor. “Drive Mode” adlı modda, akıllı telefonunuza yüklediğiniz uygulaması sayesinde Bluetooth üzerinden oyuncağı kontrol edebiliyorsunuz. Buradan kemiğin 9 farklı hareketinden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Böylece köpeğinizin hareketlerine kemiğin verdiği tepkileri siz belirleyebiliyorsunuz. Oyuncak; isterseniz eğitim, isterseniz eğlence amaçlı olabiliyor. Belli hareketleri Wickedbone ile öğretebileceğiniz gibi sadece köpeğinizle vakit geçirmek ve aranızdaki bağı güçlendirmek için de kullanabiliyorsunuz.

Tercih ederseniz kemiği “Interactive Mode” yani etkileşimli/otomatik modda bırakabiliyorsunuz. Bu modda oyuncak, içerisine yerleşik duygusal sistemi sayesinde köpeğinizin hareketlerine ve ruh haline göre tepki veriyor. Dokunmaya, harekete duyarlı yapısıyla köpeğinizle etkileşime giriyor. Örneğin, köpeğiniz koşarken Wickedbone da onun peşinden koşabiliyor. Köpeğiniz kemiği kovalıyorsa kaçabiliyor. Köpek dostunuz oyuncağıyla ilgilenmiyorsa ilgisini çekmeye çalışabiliyor. ya da kemiğe dokunduğunda farklı tepkiler veriyor. Böylece özellikle de evde olmadığınız zamanlarda köpeğiniz için harika bir vakit geçirme aracı oluyor.

Yumuşak Ama Dayanıklı

Farklı farklı kombinleyebileceğiniz 5 renk seçeneğiyle gelen Wickedbone, güvenli, yumuşak ve dayanıklı bir tasarıma sahip. Polikarbonattan üretilen kemik, köpek ağzıyla yakaladığında veya patileriyle dokunduğunda yeterince yumuşak bir his sağlıyor. Öte yandan köpeğinizin oyunlarına da dayanıklı.  Üstelik hem insanlar hem de hayvanlar için tamamen FDA onaylı malzemelerle üretildiğinden güvenli ve sağlıklı. Parçaları ayrıldığından temizliği de kolay. Micro USB üzerinden 1 saatte şarj olan cihaz, Drive Mode için 40 dakika, Interactive Mode için 4 saat ve uyku modunda 3 aylık pil ömrü sunuyor.

Wickedbone, köpek depresyonunu ve bunun yol açtığı sonuçları, örneğin yeme sorunlarını, davranış bozukluklarını ya da ayrılık kaygılarını gidermeyi amaçlayan bir oyuncak. Atamadığı enerji ve yalnızlıktan kaynaklı sıkıntıları gidererek mobilyaları çiğneme, havlama, tepkisel çiş ya da saldırgan gibi sorunların önüne geçebiliyor. Bu anlamda köpek sahibi olanların çok hoşuna gidebilecek bir oyuncak.

wickedbone_kickstarter_bigumigu_

wickedbone_kickstarter_bigumigu_

wickedbone_kickstarter_bigumigu_

wickedbone_kickstarter_bigumigu_

wickedbone_kickstarter_bigumigu_

wickedbone_kickstarter_bigumigu_

wickedbone_kickstarter_bigumigu_

Görsel: Kickstarter