Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fermuarlı Lastik Sistemiyle Bisikletler Arazi Koşullarına Anında Uyum Sağlıyor

Fermuarlı Lastik Sistemiyle Bisikletler Arazi Koşullarına Anında Uyum Sağlıyor

reTyre, bisiklet lastiğini birkaç saniyede hava ve yol koşullarına uygun hale getiren reTyre ONE adlı yeni bir lastik sistemi sunuyor.

Havasız bisiklet lastiği, patlamayan bisiklet lastiği derken bisiklet lastiklerinde pek çok inovasyonla karşılaşıyoruz. Norveçli şirket reTyre ise bisiklet lastiğini birkaç saniyede ve oldukça pratik bir şekilde hava ve yol koşullarına uygun hale getiren yeni bir lastik sistemi sunuyor. Şirket, reTyre ONE adlı bu sistemi, dünyanın ilk fermuarlı bisiklet lastiği sistemi olarak tanıtıyor.

reTyre ONE ile bisiklet lastiklerinizi birkaç saniyede dönüştürün

reTyre ONE, hava ve yol şartlarına göre kolayca lastiğinizi modifiye etme imkanı sunuyor. Bunun için de lastiklerinizin üzerine fermuarlanabilen bir dizi lastik katman sunuyor. Böylece lastiğin derisi diyebileceğimiz bu katmanları, gömlek değiştirir gibi saniyeler içinde değiştirip yola koyulabiliyorsunuz. Çıkardığınız kauçuk deriyi de halat gibi kolayca katlayıp çantanıza atabiliyorsunuz.

Sistemi görünce insanın aklına “Bu lastik katmanlar yerinden çıkar mı?” sorusu takılıyor. reTyre’a göre bu dış deri katmanları yüksek hızlarda veya keskin virajlarda dahi sıkıca tutunuyor ve yerinden çıkmıyor.

reTyre ONE iki temel parçaya dayalı bir sistem. Bir tanesi, standart tekere monte edilen yan duvar fermuarları ve diğeri de en az bir tane reTyre lastik derisi. Baktınız hava ya da yol koşulları değişti yaklaşık 60 saniye içinde farklı lastik takıp bisikletinizi modifiye etmiş oluyorsunuz.

Her bisiklete uyumlu

reTyre ONE’da %90 doğal kauçuktan yapılmış, farklı sırtlara sahip 3 lastik derisi modeli sunulmuş. Bunlar; bütün arazilerde kullanılabilecek model, kış sürüşü için çivili model ve orman ya da engebeli arazi seven doğa tutkunları için geniş sırtlı model olarak sıralanıyor. Ayrıca her bir lastik derisi için 4 farklı boyut ve farklı renk seçenekleri sunulmuş. Elektirikli bisiklet, dağ bisikleti, şehir bisikleti ya da hangi tür olursa olsun, tüm bisikletlerle uyumlu bir sistem olduğu belirtilmiş.

Sistemin geliştirilmesi ve testler, reTyre ekibinin 2 yılını almış. Eylül ayında Kickstarter’da fonlanmaya başlayan reTyre ONE, yalnzıca 3,5 saat içinde hedeflediği desteği toplamış. Ayrıca geçtiğimiz ay Avrupa Birliği tarafından da yaklaşık 1 milyon dolar civarında fon sağlanmış reTyre ONE için. Lastiklere, sürücünün akıllı telefonuyla iletişim kuracak şekilde gömülü LED’ler ve elektronik parçalar eklemeyi de planlıyorlar. Hindistan cevizi lifleri ve %100 geri dönüştürülebilir kauçuk gibi özel malzemelerden yapılmış modeller geliştirmek de reTyre ekibinin hedefleri arasında. reTyre ONE ile ilgili gelişmeleri şirketin Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

reTyre ONE Fermuarlı Lastik Sistemiyle Bisikletler Arazi Koşullarına Anında Uyum Sağlıyor reTyre ONE Fermuarlı Lastik Sistemiyle Bisikletler Arazi Koşullarına Anında Uyum Sağlıyor reTyre ONE Fermuarlı Lastik Sistemiyle Bisikletler Arazi Koşullarına Anında Uyum Sağlıyor reTyre ONE Fermuarlı Lastik Sistemiyle Bisikletler Arazi Koşullarına Anında Uyum Sağlıyor reTyre ONE Fermuarlı Lastik Sistemiyle Bisikletler Arazi Koşullarına Anında Uyum Sağlıyor

Görsel: Kickstarter